giornalista Creative Commons License 2024.04.27 -1 8 65943

Csikós egy celeb, aki nagyon jó pénzt csinált magának abból, hogy a "based on a true story" típusú történeteket írogatott hol blogokba, hol címlapokra, hol a blogokból és a címlapokról copy&paste-elve a könyveibe.

 

az ő szerelései, történetei nagyjából olyan viszonyban vannak a valósággal, mint az aranyásós-jégkamionozós dokuk a NatGeón. cserében ezzel az avatárral azért felépített magának egy családi házat, garázzsal, és a lefingott zöldségesmercik helyett most már több tízmilliós autóparkkal nepperkedik.

 

hogy eközben lehúz embereket, kihasználja a "barátait" és egyebek? aki korpa közé keveredik, ugye...

 

másfél évtizede "sír" folyamatosan, hogy megették a molyok a Pontont, meg hogy a Bende beszélte rá - miközben ha nincs az a lódításokkal túlírt sztori, akkor ma nincs öt könyv, nincsenek több tízmilliós autópark, és talán még német gyámja sem lenne. 

 

(bár, ki tudja, az utóbbit lehet behúzza akkor is).

 

de hát ahogyan a Vályinak, úgy neki is lett egyfajta avatárja, amit tolni kell az "olvasók" felé. Csikós lett az approachable, álmodozó buheramester, akinek a szeme előtt mindig pörög egy film, és aki még nyolcadszorra is el tudja adni azt a sztorit, hogy rálel az évszázad vételére --> megveszi --> szar az egész --> nincs pénze megcsináltatni --> összedobják rá a barátok, a család, a Kati --> eladja profitért, majd --> rálel az évszázad vételére ismét.

Előzmény: malenykij polgar (65933)