Gedeon Bacsi Creative Commons License 2000.05.23 0 0 46
Én úgy tudom, hogy nem ez ment ki a közönség felé, hanem a szép, tiszta CD-verzió, ezt csak a lengyel road hallotta (na meg most már a fél világ).

A kontroll-hangosításról írottakkal teljesen egyetértek. Én játszottam és énekeltem zenekarban, ahol - bár nem volt valami hajdeerős cuccunk - a kontroll nélkül teljesen elvesztünk volna. Vannak is olyan felvételek, amikor bedöglött a kontroll-keverőpult, és elég szégyenletes, amit énekeltem. Enrique esetében viszont egész mást hallok: mintha nem is tudná kiénekelni a hangokat, a végére meg teljesen ki is fullad, alig kap levegőt. Persze még ezt is meg lehet magyarázni:

1. A felvétel hamis.

2. Minek erőltesse meg magát, ha úgyis a playback szól. Igazából erről lehet szó. Nekem attól, hogy nem hallottam magam, még muszáj volt koncentrálnom, mert tudtam, hogy a zsűri engem hall.

3. Persze hogy kifullad, mert őrült szaltókat ugrik közben, csak azt nem rögzítette a lengyel gyerek.

Na tessék. Már én is védem Enriqét. Az a baj, hogy zeneileg nem tartom sokra se őt, se a mostani latin-dance wave fiatal kigyúrt-nyálas csodagyerekeit, sokkal többre értékelem az autentikusabb zenészeket (pl. Santana rulez). Csak azért kezdtem el a topicba írni, mert annyira tetszett az a bizonyos All I neeeeeed felvétel.

Azon gondolkozom még, hogy mi motiválhatta a lengyel technikust: gondolom nem nehéz kinyomozni, hogy ki is volt pontosan, aki benne volt a buliban. Enrique egész biztosan beperelheti őket egy sor hogcímen, amellett a szakmában is elvágják magukat, mert ezek után a kutya sem akar majd velük dolgozni, hiszen így megszivatják a megbízójukat. Szerintem nagy pénnzt akasztottak a felvételért, az is lehet, hogy előre rendelt dolog volt.

gb

Előzmény: GroundZero (43)