Ireland7 Creative Commons License 2024.04.15 0 2 22901

Nem tudom ki látta már, de erősen ajánlom a Netflixen nemrég kijött Together Treble Winners 6 részes dokumentumot. kb 6X40 perc.

 

Tavalyi szezon mutatja be elejétől végéig, csomó öltözős belsős részlet, zseniális bepillantást enged sztem. Hasonló a korábbi amazonos dokumentumhoz de talán még annál is jobb.

Van egy rész pl. a Soton elleni Liga-kupa kiesés január körül tavaly, amit Pep még ma is emleget mint a legrosszabb City meccs valaha:D, ott olyat levág öltözőben a keretnek utána, kb megfenyegeti őket, hogy így nem lehet játszani és ha ez így megy tovább akkor nektek ennyi volt, az akadémia készen áll meg hogy "you are not hungry". meg hogy a MU mennyivel éhesebb mert ők 10 éve el akarnak kapni miket. Brutális ezt látni 3-4 hónappal a triplázás előtt. :)

és rá pár napra ki is kaptunk a MU-tól bajnokságban, mondjuk azzal a fura óriási Rashford lesgóllal...

 

Utolsó rész a BL döntő előtti-utáni reakciók, hidegrázós...

Meccs előtti eligazítás Peptől, illetve még Manchesterben a teljes stábnak köszönetet mond, kihívja a szakácsot megtapsoltatja az egész kerettel, hogy miatta is vagyunk BL döntőben.

Isztambulban pedig ott van Fernandinho, Aguero is a csapattal.

Öltözőben Dias, Gundogan, Walker, Rodri mind motivál, vezéregyéniségek. Walker csak üvölt hogy 6 éve várok  BL trófeára, nyerjétek meg nekem:)

 

Így visszanézve azért látszik hogy korántsem volt olyan sima tavaly, nem álltunk jól elég sokáig, nem sok esély volt a triplára pl. február-március elején még nem álltunk jól, aztán minden összeállt és beindult a henger.

 

Gundogan, Mahrezzel bizony jobbak voltunk tavaly. 2 brutál jó játékost vesztettünk velük.

 

 

Ha minden igaz azért is sikerült ilyen jól a dokumentum, mert a klub belső videós stábja készítette, végig egyeztetve a Netflix stábjával majd a végén kvázi a klub eladta a leforgatott anyagot a Netflixnek.

Ebből a szempontból így kicsit besőségesebb lett a végeredmény, mintsem hogy pár Netflixes operatőr követi a játékosokat, edzőket stb, kvázi azok készítették akik már évek óta minden videós anyagot készítenek, és elég jó minőség lett különben a Netflix aligha veszi meg. :)

 

 

off

 

Ami más témájú és már pár éve kijött de nagyon ajánlom az a régi Chicago Bulls- M. Jordan köré épülő dokumentum, hát az is vmi fantasztikus lett a maga nemében. Last Dance címen. Én pont akkoriban még követtem az NBA-t bár Jordannek sajnos csak utolsó éveit kaptam el, kb. 10-16 éves korom körül, kb. ez a Tracy McGrady-Yao Ming időszak meg Ginobili, Tim Duncan féle Spurs, aztán már 2006-7 óta kb. egyáltalán nem követtem, brutális volt hogy mennyi névre, játékosra emlékeztem kosaraskartyákról akiket már játszani alig láttam, de kártyákról megvoltak. elég sok elő is került a dokuban, vagy említés szinten vagy nyilatkoznak. :) de nyilván Jordan van a centerben, meg az ő karrierje.