(M)Ákos Creative Commons License 2024.04.04 0 0 35405

Alkottam egy kicsit a 235-tel fogyós módban.

Ez még CO2-vel készült, mert pont a hegesztőkocsira (lemezen guruló iratszekrényre) tákoltam 2 ilyen tartót a corgon palackhoz.

Valami 5-6 mm laposvas meg 10-es köracél. A laposvas végén kicsiszoltam egy félkört, meg kicsit begyököltem, oda volt betolva a köracél félig. 2 db függőleges varrat meg 2 db félkör vízszintes poziban.

A dolognak úgy álltam neki, hogy a gépet beállítottam 4 mm anyagra, aztán maradék 8 mm lemezen pár próba először. Hát, még a 8-asba is szépen beolvadt, úgyhogy nem állítottam feljebb.

A gép bitang jól muzsikál. Kezdésnél egy hangos pattanás, aztán hegeszt. Nem ám bizonytalankodás, meg hullámzó hang az elején. Valahogy a huzal végén se marad akkora gombóc. Le sem csipkedtem, csak ha nagyon kilógott. Egy sikertelen kezdés se volt.

Ekkora áramerősséggel még nem hegesztettem CO2-vel, nem az a sercegő hangja volt, inkább rotyogós. A gázterelőt is durván telepakolta, de a varrat környéke alig lett cunderes.

Hallottam megint a sípoló hangot az ívből, mint MMA-nál.

Egyszer véletlenül kb. 3 cm-ről indítottam egy hegesztést, aztán ugyanúgy húzott egy több centis kékeszöld ívet, mint amikor bevont elektródáztam.

Kurvára tetszik eddig a masina. A 205 se volt rossz gép, de ez egy másik szint így CO2-vel is.