hajajajaj Creative Commons License 2024.04.03 0 0 29842

Leírom mégegyszer, ha nem érted kérdezz vissza, bár ennél egyszrűbben nem biztos, hogy meg tudom fogalmazni.

 

Az alacsony tesztó valaminek a következménye azaz, van neki egy oka.

ez tipikusan 2 lehet:

1. a tököd nem bírja a tempót valamiért 

2. az agyalapi mirigyed valamiért nem adja ki a parancsot több tesztóra valamiért.

 

A te esetedben az első labor már valószínűsítette az 2.es verziót, mégpedig azért mert az LH értéked nagyon alsó küszöbön volt, azaz az alacsony tesztoszteronod mellet sem kezdett el kiabálin az agyalapi mirigyed, hogy "hé tököm, több szenet a kazánba, több tesztót akarok", hanem az alacsony tesztó mellett is úgy volt vele hogy "elgondolázgatunk". Namármost bevitted a kis adag tesztoszteront, amitől először kicsit megugrott a véredben a tesztoszteronszint, erre a gondolázást diktáló agyalapi mirigyed azt mondta, hogy "hééééé, mi ez száguldozás, horgonyt le, termelést leállítani". Merthogy ilyenkor nem az történik, hogy sajátod mellé beteszel te is egy kis exogén tesztoszteront és a kettő együtt fasza lesz, hiszen ha kivűlről viszel be akkor azt megfelelő mennyiségben kell, mivelhogy a saját termelés leáll. Ráadásul valószinűleg reggel kenegetted a tesztoszteront, ami kb 24 órás ciklusban adagolandó, a vérvétel napján pedig nem kentél (vagy kentél esetleg de rosszúl szívódik fel, mert nem tiszta száraz bőrre kented) ezért a pillanatkép amit a vérvétel mutat, nagyon alacsony értéket tükröz.

Kérdésedre a válasz: Igen a Nebido jó megoldás lehet, főleg ha nem 3 havonta hanem inkább 2 havonta adagolják. De nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás.

Lehet hogy HCG injekció hatására (LH hatás) a saját termelésed is bebikázódna. Ennek akkor van jelentősége inkább csak ha még akarsz gyereket. Ha nem akkor tök jó terv lehet a tesztoszteron injekció, aminek várhatóan nagyon sok egyéb pozitív hatása is lesz az életedre. Mélyebben, jobban alszol, pengébb lesz az agyad,erősebbek az izmaid, higgadtabb leszel stb.

 

Ezen felül azonban nem biztos, hogy a merevedési gondjaidat teljesen megoldja, mert a hosszú tesztoszteron mentes élet megteszi a káros hatását, lehet hogy pl Tadalafil mikroadagokban is szükséges lesz.

 

Összegezve: egyénfüggő hogy Tesztoszteron vagy HCG a te utad. A kontroll labornál pedig Tesztoszteront, SHBG-t és Ösztradiolt is mérni kell, akkor is ha az orvos balfasz és nem kéri, meg a tesztoszteron injekciónak magas ösztrogénszint is lehet a vége, főleg ha el vagy hízva. 

Előzmény: Tisztító (29841)