Zellem Estelen Creative Commons License 2024.03.27 -1 0 232176

Ma ilyen nap van. Valami front tevékenység?

Amúgy meg teljesen megszokott ezen az oldalon, hogy az akarja elmagyarázni merre van az "arccal előre", aki "fordítva ül a lovon.

:-)

 

Az avatár vagy avatára (szanszkrit: अवतार, IAST: avatāra = „alászállás”,) a hinduizmusban az isten alászállása és halandó lényben (akár állatban) való megtestesülése a földön, a világ megmentése, a törvények helyreállítása vagy híveinek megoltalmazása céljából.

 

De!

 

Az "avatár" szó jelentése a magyar nyelvben az alábbiak szerint értelmezhető: 1. Az avatár eredetileg egy hinduista és buddhista fogalom, amely egy isteni lény vagy személy megtestesülését jelöli a földi világban. A hitvilágban az avatárok olyan lelkek, akik testet öltenek, hogy segítsenek az embereknek, vagy megtapasztalják a karmát. 2. A modern kori értelmezésben az "avatár" kifejezés az internetes és számítógépes világban vált ismertté. Az avatár egy kép vagy ikon, amely egy online személyiség megjelenítésére szolgál. Ez lehet egy felhasználó által kiválasztott kép, karakter vagy figura, amely azt szimbolizálja, hogy ki vagy mit képvisel az online térben. Az avatárok használata jellemzően online közösségekben, fórumokon, chat-szobákban és online játékokban terjedt el. Az avatár segít azonosítani és megkülönböztetni a felhasználókat egymástól. 3. Az "avatár" kifejezést a modern technológiában is használják a virtuális valóság (VR) és kiterjesztett valóság (AR) területén. Ebben az értelemben az avatár egy virtuális karakter vagy test, amelyet a felhasználó irányít és használ egy VR vagy AR környezetben. Összességében az "avatár" szó tehát egy isteni megtestesülést jelentő fogalommal kezdte, majd az internetes világban vált népszerűvé, mint egy online személyiség megjelenítője. A technológiai fejlődésnek köszönhetően pedig a virtuális valóságban is alkalmazzák, mint egy virtuális karaktert vagy testet.

Előzmény: elterito (232175)