morel_whisperer Creative Commons License 2024.03.25 0 0 155374

Abban tökre egyetértek, hogy erősen megváltozott a motivációja a gombászoknak: a nyáron is találkoztam egy C10-es párral, akik abszolút nem megélhetésből gombásztak (volna). Sőt, kiccsaláddal (2 autóval 13-an, kék túrán), akik szintén. Full alkesz hapsi, ahogy mondta, gyerekkori helyén, velem együtt, ellentétes irányból. Fiatal, hobbista, nem rászoruló. És még sorolhatnám. Nem is emlékszem olyanra, aki megélhetési lett volna, pedig nagyon leszakadt helyeken (is) szoktam mászkálni.

Viszont simán lehet, hogy a haranggörbe alsó és a felső 2%-a ugyanolyan romhalmazzal parkol gombászáskor (meg máskor is). :D Az autó árából túl sokra nem következtetnék. Luxusautós, 10. decilises ismerőseimnek, állítom, t. g. párizsi van a hűtőjében... az a fránya lízing. :)

A gombavizsgáló előtti sorokból szintén nem szabad következtetni, szerintem. Egész biztos, hogy az összes gombászon belül a hobbisták aránya jócskán megnőtt, ugyanakkor szerintem sokkal kevesebben gombásznak, mint régen (és ez a lényeg, ha gombát akarunk találni). Ugyanakkor az is igaz, hogy többféle gombát szednek, mint korábban.

Előzmény: öreg_néne_b (155373)