sosiforda Creative Commons License 2024.03.24 0 10 347733

>Azért szomorú, hogy ez IS a közösségi közlekedés, és nyoma sincs annyak, hogy az önkormányzat, a BKK vagy az állam fellépne az ilyesmi ellen.

 

Prágában, vagy Belgrádban annak ellenére nem tapasztaltam idén és tavaly turistaként viszonylag sok (nemegyszer külvárosi) utazás alatt a járműveken oda nem illő, diszkomfortérzetet okozó személyek jelenlétét, hogy egyikükben sincs elsőajtózás a buszokon (este sem).

 

Ezzel kapcsolatosan Vitézy Dávid elképzelései:

 

https://nepszava.hu/3229436_vitezy-david-interju-fopolgarmester-jelolt-budapest

 

 

"... a közösségi közlekedés járművein gyakran alakulnak ki olyan helyzetek, amikor az utasok nem érzik magukat biztonságban, nőket fogdosnak, drogos bandák randalíroznak, messziről bűzlő embereket kell kerülgetni. Ennek kezelésére létrehoznám a BKK rendészetet 200 fővel, amelynek munkatársa a BKK kék villogós autójával 15 perc alatt kiérhet és segíthet a bűzlő, hangoskodó elemek elleni fellépésben. ...

 

Ki kell mondani, hogy a közösségi közlekedés nem hajléktalanszálló, ez egy közszolgáltatás. Nem azt mondom, hogy a villamosról leszállított hajléktalant bilincsben kell elvinni, segíteni kell nekik, de a szociális ellátórendszer keretei között. A fővárosnak vannak melegedői, esetkocsijai, hajléktalanszállói, a rendészeknek együtt kell működni a szociális szférával. De akik nem tartják be az utazási szabályokat, azokat ki kell zárni az utazásból. Ennek ma nagyon sokszor nem szerez érvényt a BKK, holott sokakat éppen ez tántorít el a közösségi közlekedéstől."

Előzmény: Ashi Valkoinen (347724)