malazs Creative Commons License 2024.03.22 0 0 65104

Vagyok!

Bocsánat csak az építkezés miatt kevesebb időjut minden másra, de már a finishben vagyunk.

 

A Wizz törlés bennünket is érintett, 2 fix időpont ment a levesbe. Júniusra volt lehetőségem átfoglalni 1 héttel korábbra, szeptemberben a dolgozóink szabadságolása miatt viszont nem, így az még képlékeny és nem feltétlen Törökország lesz.

 

Igazából nem értem az idei történéseket vagy nem látok olyat ami alapján a légitársaságok döntöttek. Tavaly szinte az összes debreceni gép teltházzal ment, még október végén is bőven volt utas. Örülünk hogy lesz Isztambuli járatunk,de sajnos ez az Antalya-i rovására megy.

Annyiból értem a Wizz-t, hogy a hajtómű gondok miatt sok járatot kénytelen törölni, csak azt nem hogy pont olyat ami jól teljesített. Persze ahogy idénre árazták a repjegyeket, úgy nem csodálom hogy kevés a foglalás. Szezonban poggyásszal 1 főre javarészt 200ezer/fő feletti ár szerintem igen irreális. Pestről a Sunexpress sem szégyellősködött, 300€-tól felfelé árazott. Sokan nem tudják, de lesz heti 1  Corendon járat is BUD-ról, érdemes arra is ránézni.

 

Hotelek is szépen feláraztak. Ennek ellenére ha nem ragaszkodik az ember konkrét hotelhez még lehet elfogadható árat találni.

Barátomnak foglaltam 10éjt, 5 éj Royal Wings, majd 5 éj Royal holiday Palace 2 felnőtt+1 gyerek június közepére, 1.1m alatt, illetve nekik még szerencsésen 80ezer/fő áron repjegyet,pogyóval. Szerencsére az ő időpontjuk pont maradt.

 

Mi most új helyre megyünk, már 2 éve nézegetek egy hotelt, most épp ez tűnt a legjobb választásnak és nagyjából olyan ami nekünk való.

Ez a Corendon Playa Beldibiben. Ezt még elfogadható áron sikerült (540ezer/2fő/1hét tengerre néző szobával) erre jön a repjegyünk, szerencsére az is megvolt 80-ból. Viszont számomra ez az összeg az ami a plafon és szeptember végére még nem látom hogy ez alatt ki tudnám hozni. Amennyiben nem sikerül, majd nézelődünk Görög,Spanyol,Olasz vagy Horvátország irányába. Szerencsére sok helyen remekül tudjuk magunkat érezni.

 

A Törökök sajnos egyre inkább az oroszokra áraznak, mivel azoknak meg sok más lehetőségük nincs és ők meg is fizetik ezt. Egyszer majd vége lesz ennek is, sok ország "bukott" már a túlárazáson és ez miatt a turisták elmaradásán. Aztán visszanyerni őket már nem olyan egyszerű. Persze értem én, feszegetik hogy hol az a határ...

 

Minden esetre ha Közép vagy Nyugat Magyarországon laknék, biztos nézném az osztrák szervezett utakat, vagy a bécsi repjegyeket. 

Amit még talán érdemes figyelgetni, a Tui-nak is lesz chartere Pestről és Debrecenből is, amire ad is el repjegyet, amit én néztem az 130ezer/fő volt. Lehet lesz ettől kedvezőbb vagy drágább is, azért ránézni érdemes lehet. Illetve a WIZZ,Sunexpress,Corendon áraira is, vagy ha belefér az átszállás akkor Pegasus,Turkish. Gondolom ha nem lesz elég kereslet akkor csak lejjebb viszik az árakat. Szerintem ez április végéig már csak kiderül, illetve későbbi indulás esetén május végéig.

Előzmény: hunaqua (65103)