nyuggerfarhat88 Creative Commons License 2024.03.01 0 0 13688

Szerintem a belet hentesnél/vágóhídról kell venni/beszerezni.

Persze ehhez nem árt egy kis információ a lakóhelyén az embernek hová érdemes menni.

Nálunk mindig bejött a sózott bél évtizedek óta.

Mondjuk jó sokat kell vele foglalkozni.

Langyos vízben a sótól megszabadítani.

Többször / órákon át foglalkozni vele. Széthúzni a belet hogy víz kerüljön bele és végig járatni a másik végén kiengedve.

Órákon át ez nem azt jelenti hogy folyamatos.

Akkor jó a bél ha puha/selymes fényű.

Most várjuk hogy legyen egy kicsit hidegebb és egy fél sertést feldolgozunk.

Májast is szoktunk csinálni amit abálni kell.

Nem lobogó vízbe kell beletenni. 

A 2 végét belógatva hogy összekapja és utána lassan beleengedni.

A mennyiségtől lemegy a hőfoka és 25 perc után szoktuk kiszedni a véres hurkát/májast is.

 

 

Előzmény: Boarhunter (13684)