Szerintem a belet hentesnél/vágóhídról kell venni/beszerezni.
Persze ehhez nem árt egy kis információ a lakóhelyén az embernek hová érdemes menni.
Nálunk mindig bejött a sózott bél évtizedek óta.
Mondjuk jó sokat kell vele foglalkozni.
Langyos vízben a sótól megszabadítani.
Többször / órákon át foglalkozni vele. Széthúzni a belet hogy víz kerüljön bele és végig járatni a másik végén kiengedve.
Órákon át ez nem azt jelenti hogy folyamatos.
Akkor jó a bél ha puha/selymes fényű.
Most várjuk hogy legyen egy kicsit hidegebb és egy fél sertést feldolgozunk.
Májast is szoktunk csinálni amit abálni kell.
Nem lobogó vízbe kell beletenni.
A 2 végét belógatva hogy összekapja és utána lassan beleengedni.
A mennyiségtől lemegy a hőfoka és 25 perc után szoktuk kiszedni a véres hurkát/májast is.