Ne szórakozz ilyenekkel, vegyél ólommentes forraszt.
Forrasztó pasztának ez meg tényleg valami fantasztikus:
https://muszeroazis.hu/forrasztokrem-615
A forrasztókrém infóért köszönet rézműves1-nek, valamikor régen írt róla ezen a fórumon. Tegnap forrasztottam vele rozsdamentest (pici rozsdamentes tálaló bogrács, ami egy 2 literes :)) főző sisakja lesz, abba raktam egy 15-ös rézcsövet - persze alul-felül megtámasztva egy egy vörösréz lemez koronggal)
Amúgy a sárgaréz fittingekben is van ólom - jobb helyen ezért is szokás végig belehúzni a rézcsövet, vagy rozsdamentest használni. Addig nem baj, amíg magunknak csináljuk és magunkat mérgezzük, de aki főzőket gyárt eladásra, az könnyen veszíthet vevőt így Nyugat-Európában, ahol a sárgaréz otthonfőzős szakmai berkekben tiltólistán van. Meg a szilikon tömítés is, azt állítólag az előpárlat vegyületei oldják. Csak PTFE / teflon az oké, vagy szilikon tömítés, de PTFE-l bevonva (házi körülmények között: szilikon tömítés teflon szalaggal körbetekerve).