madjoe Creative Commons License 2000.05.12 0 0 3751
:)
(termekenyek voltatok ma :) )

Praclee: haaat. (ja, amugy Lee-s kerdesekhez nem szoltam hozza) Az indianos konyvek meg a valosag.. :) Vn, aki csipi, ha fotozzak, es van aki nem, ok is emberek. A danosztashoz meg csak anyit tudok hozzafuzni, hogy az Aikikai danokat a mindekori doshu szignalja, ez a titulus prozaian annyit tesz, hogy o a ceger tulaja (orokose), annak ad, akinek jonal latja (na azert enyire nem egyszeru, de nagyjabul), es sajna nem igazan erdekli oket, hogy ki mit hisz az egeszrol. Obata a shinkendos lapon is szerepel, de nem csak ott. :)Hiaba no, bonyolult az elet.

Hogy magyarzzuk meg...: :)H.magy.meg, hogy az azt, amit nalunk (aikido) edzesen tanult, azzal nem fog tudni villogni? Hogy nem csak rajta mulik, hogy vesztett? Hogy bar a biro most kifejezetten szemet volt vele szemben, megis kulturaltan meg kell koszoni es lejonni? (nem csak aikidos tapasztalat :) ) Szerintem sehogy. Ezek olyan dolgok, amit nem lehet megmagyarazni, eleg az, ha biztos alappal rendelkezik a gyermek (vagy barki mas) es mellette allnak a neki fontos emberek. Sokkal konnyeb, ha elotte "hazilag" felkeszitetted oket a szereplesre, a dicsosegre es a bukasra. Hasznos, ha megtanul ugy neman nyelni, hogy kozben nem kezd el gyulolni.

Mtsz: ne hagyd abba:), ez az a hely, ahol csak magaddal kell "verekedned". Motivacio: szeretem, es szeretem a hatast, amit gyakorol ram. (folyamatos fejlodes, bla bla.. :)

Vegul, de nem utcsosorban:
Bocs, de ezt nem tudtam kihagyni :):):):

hiryu válasz erre | adatok | e-mail 2000.04.21 16:12 (3524)
Más élő példa, amikor egy 3 kyus aikidos szinte leugatta többdanos /tokioi dan/ edzőt.
es
hiryu válasz erre | adatok | e-mail 2000-05-12 16:24:46 (3745)
/Ld pld amikor egy nyolcdanosnak azt mondtam hogy nincs igaza, zöld övvel.Ez is egy helyi legenda.../

byte

madjoe

ps.: hajra lanyok
(pliiz ne kezdjetek fejtegetni a nincs igaza, es a leugat kozotti kulonbseget ott a szmajli az elejen :) )