Máté92 Creative Commons License 2024.02.06 0 1 178323

Nem szabad messzemenő következtetéseket levonni a vasárnapi meccsből, mert a férgek jelenleg az egyik legjobb ( legjobban felépített ) csapat európában.

 

Marotta távozása óta nincs érdemi sportigazgatója a klubnak, amely láthatóan lejtmenetbe vezette a csapatot. Itt nem edzőkérdésről kell beszélni jelenleg, mert láttuk, hogy Conte után Allegri csodát tett Marotta alatt, ahogy Conte után Inzaghi is. 

 

Jelenleg a 0. évben van a csapat, ahogy Giuntoli nyilatkozta. Az olasz bajnokságban az egyik legkomolyabb tulajdonosi háttér, saját stadion és a Next Gen csapattal együtt messze a többiek előtt jár a Juve. A 9 év dicsőség után meg kell találni a helyes utat, sajnos idén indult csak el valami radikális változás, amelynek biztos hogy komoly eredményei lesznek.

 

Keretet tekintve a kapus posztokon jól állunk. ( Nyilván Perin sérülése sajnálatos.)

A védelmet tekintve Bremer nagy tanár lesz, Gattiban a sok faszsága ellenére megvan a szikra, amiből Chiellini féle tűz lehet, illetve nem idegen tőle a fontos gólok szerzése. Danilo meg egy biztos pont, aki bár nem extra klasszis, általában kiválóan ellátja feladatát. Csak ne lövöldözzön a 16-oson kívülről.

 

Djalo,González, Hiujen vonalon sem lehet okunk panaszra, óriási potenciál van mind a háromban.

 

Széljáték esetén Kostic jelenleg kiváló, olcsó, küzd, hajt, nyilván nem extra klasszis de a hozzá hasonló játékosok is kellenek a sikerekhez. 

Cambiaso még nagyon fiatal, de van sok tanári megoldása, kicsit Spinazzola-ra emlékeztet, bár őt sajnáltam, hogy elherdáltuk.

Weah-nak még nagyon idegen ez a közeg, de tőle is láttunk már 1-2 extra megoldást, amire lehet építeni. 

Chiesa ezektől támadóbb szellemű, szélső de mostanában második számú csatár, a sérülése óta nem az igazi, de ha belelendül akkor megállíthatatlan tud lenni. Reméljük visszatér a régi formája.

 

Vlahovic úgy látszik megtalálja lassan önmagát, Milik kiváló csere, ár/érték arányban bajnok, ha nem csinál faszásgokat,mint a lecce ellen. Yildiz-ből meg bármi lehet.

 

Kean helyét nem látom jelenleg, a nyomorfoci időszakában taktikailag kiváló volt, de ebből ki kell lépni, így remélem sikerül elpasszolni. De Sijjó-Sandro kettőst meg el kell zavarni. 

 

Ami a leggyengébb pont az egyértelműen a középpálya. Nyilván az atomtudósok, Pogba és Fagioli eltiltása nagyon betette a kaput, azonban jelenleg Rabiot-Locatelli-Mckennie hármasra panaszunk nem lehet, mindegyik megteszi amit kell, csak nagyon kevés így. Miretti sajnos még nem ide való. Az eltiltások függvényében 1-2 játékost kell ide igazolni nyáron.

 

Marotta féle stratégiát követve nézzük meg, hogy bőven 33+os Acerbi,Mkhitaryan,Dzeko miket művel/művelt náluk. Vagy Calhanaglu, akiért 1millával több fizut kínált mint a Milan, így ingyen megszerezte. Giuntolitól ezért lenne nagy lépés például ingyen egy Felipe Anderson. Marotta óta először van jó kezekben a csapat.

 

Egy szó mint szász, jelenleg a helyzet nem szar, csak máshogy lesz jó.