Patreides Creative Commons License 2024.02.01 0 1 10341

"Valószínűleeg ugyanezt a biztonsági trükköt vezeti be a Chrome is."

 

.

Kérdés, hogy kikapcsolható lesz-e? Én nagyobb esélyt látok arra, hogy nem.

De a hídon nyilván akkor kell átmenni, amikor odaér az ember... mármint a felhasználó.

A webprogramozó jobb, ha előbbre jár a felkészülésben és a fejlesztésben.

A Fórum (és a Blog stb) működtetői, fejlesztői nyilván többet tudnak erről, vagyis hogy mennyiben érinti a rendszert, és egyáltalán miben áll a gugli legújabb tervezett húzása a third party sütik chrome-os kezelésével kapcsolatban.

.

Más:

A Port_hu - szintén indapassos, vagyis az index, blog, stb konglomerátum része - egy-két hónapja használhatatlanná vált "retro" windows rendszeren a MyPal bőngészőben, feltettem a címet az erre szolgáló oldalra, és vagy ezért, vagy csak szerencsésen, de a legújabb MyPal verzió alatt már működik ismét a Port_hu műsoros oldal.

Hurrá. :)

De ez a "retro" op.rendszer hátránya, a fejlesztők fejlesztenek, változtatnak valamit az oldalon, akár a Fórumon, és kifújt, nem működik tovább régi cuccokon (főleg a javascriptes dolgok, nyilván), és végül csak váltani kell... illetve kellene, mert régi gépen már nem megy win11... Tehát ki lehet tenni a szemétbe a régi PC-t.

Előbb-utóbb.

Az ideális nyilván az lenne, hogy mindenki mindig a legújabb verziós op.rendszer alatt a legújabb verziós böngészőket használja, a legfrissebb biztonsági csomagokat is feltelepítve... nyilván a legújabb eszközökön.

Ideális lenne, de nem teljesen "zöld". Esélyt kellene adni azért a régi gépeknek is, ha még működőképesek.

 

Bár pont a Fórum működésével kapcsolatban egyelőre én nem vettem észre, hogy valami bősz fejlesztési munka folyna évről évre, ami részben jó (használható maradt régi cuccon is), részben meg rossz, de majd kiderül, hová jutunk ezzel.

Előzmény: nyomorgó informatikus (10339)