kaktusz7 Creative Commons License 2000.05.10 0 0 282
"így is 6-7 km, amíg belejövök. A tempóm ugyan nem gyorsul, csak a feeling lesz más. Addig szenvedek, utána kezd jó lenni.... "

Azt olvastam valahol, hogy kb. fél órás futás után elkezdenek felszabadulni a toboz-mirigyből az un. béta-endorfinok, amitől az embernek heppi érzése lesz. Szóval ez egy saját kiválasztású "kábítószer". :-) Lehet, hogy ez is magyarázat a 6-7 km után jövő feelingre.

Bodzavirág:

Ne add fel!!!
Lesz az jobb is. A futás másfajta mozgás, mint a bicajozás, és azt is tudjuk, hogy aki jó úszó - ebből következően jó a tüdeje, keringése, anyagcseréje - az nem feltétlenül jó futó. Mert a futáshoz szükséges izmokban a hajszálerek neki nincsenek bejáratva.
Pár alkalom, és Neked is egyre jobban fog menni. Biztos vagyok benne, mert megnéztem a pedigrédet, azt írtad, nem tudsz meglenni mozgás nélkül.
A helyedben azért kisebb távokkal kezdenék, nem szabad hirtelen nagy/szokatlan terhelésnek kitenni az izületeket, nem érdemes egy sérülést összeszedni.
Mellesleg amikor 6-7 éve elkezdtem a rendszeres futást, az első alkalommal 800 m-nél nem tudtam többet futni, úgy elfáradtam. Ha ebből indulsz ki, pár év múlva még maratont is futhatsz. :-)

Kaktusz

Előzmény: bodzavirag (281)