motyo_1999 Creative Commons License 2024.01.17 0 1 6266

Az UFO létezéséről már kb. 25 éve tudtam, amikor végre rávettem magam, hogy megnézzem. Természetesen a Space:1999-hez kapcsolódóan szereztem róla tudomást.

 

Mai szemmel nézve az intro önmaga paródiájának tűnt, és hát az ember arra számít, hogy maga a sorozat is egy kedélyes 70's cheesy bohóckodás.

 

Csak belemélyedve jössz rá, hogy ez mennyire nem igaz. Valójában kifejezetten sötét hangulatú, sokszor kegyetlen végkifejletű történetekről van szó.

 

De itt érünk el ahhoz a hiányossághoz, ami a 60-70's sorozatokra annyira jellemző volt: nincs átívelő sztori. A tévétársaságok akkoriban görcsösen ragaszkodtak ahhoz, hogy bármilyen sorrendben leadhatók legyenek az epizódok.
Hiába érezzük úgy, hogy egy adott epizódban közelebb kerülünk az idegenekhez, vagy esetleg karakterfejlődésen megy át az egyik főszereplő. A következő héten reset, nem történt semmi.

 

Ez éppígy igaz a Space:1999-ra, vagy a magyar nézők szívéhez szintén közel álló Invaders-re is (ami egyébként szintén kiváló sorozat szvsz).

 


A többi Andersonra viszont még máig sem vettem rá magam. Tisztában vagyok a zseniális modelwork felvonultatásával, azonban a bábokat egyelőre nem tudom feldolgozni. Majd egyszer.

 


Nap túlsó oldala: egyetértek, engem is lenyűgözött a rakétaindítás aprólékos kidolgozottsága.

 


Ui: azért a lila hajú nőkkel maguk az alkotók sem tudtak igazán elszámolni - csak megtörtént :)

Előzmény: Eolomea21 (6252)