pali923 Creative Commons License 2024.01.11 0 0 66343

Nem biztos, hogy ide kéne írni, de annyira nem fa, csak kapcsolódik. A lényeg, hogy vettem magamnak karácsonyra egy Scheppach Tiger 2500-as élezőgépet, méghozzá innen. Úgy kezdődött, hogy asszonypajtás "megkért", hogy havonta élezzem meg a késeket, mert elege van az életlen késeiből. Elkezdtem keresgélni, és ezt a céget találtam ezzel a géppel ezen az áron. Fel is hívtam az eladót, hogy ennek a konkrét gépnek mi a baja. Elmondta, hogy csupán a doboz van elszakadva. Meg is rendeltem, mondván, legfeljebb visszaküldöm. A posta el is hozta 1 nap alatt 3500 Ft-ért. 

 

Nem bántam meg a vásárlást, a gép tényleg hibátlan és használható is, szerintem ennyi pénzt megér. Természetesen láttam Józsi videóját a Tormekről, de annyi pénzt nem szántam volna erre, és annyit sem a Scheppachra, amennyit a boltokban általában kérnek érte. Nézegettem mindenféle videókat és fórumokat az összehasonlításukról, pár éve sok ilyen volt a neten. Érdekes módon eleinte többen írták azt, hogy ez a gép jobb a Tormeknél. Igaz, akkor még Németországban folyt a gyártás (ezen a gépen és a dobozán erről semmiféle információ nincs), és a legnagyobb előny a nagyobb kerék volt néhányak szerint. Volt olyan is, aki lecserélte a Tormekre, és persze sokkal jobbnak találta. Meg is mutatta, hogy a Scheppach félreköszörülte a vésőit. Erre én most azt mondom némi tapasztalat alapján, hogy ez felhasználói hiba is.

Ezt a gépet is be lehet állítani, hogy úgy csiszoljon, ahogy kell, de ez persze sokkal macerásabb, és tovább is tart, figyelni és ellenőrizni kell. Szinte biztos, hogy a Tormek korongja is finomabb, ez elég durva. Ez így a Tormekhez képest most negyedáron van, alapáron is kétszeres a szorzó, még szerencse, hogy az jobb gép. Egyelőre gyűjtöm a tapasztalatokat, kést élezni szépen - ehhez kell sok gyakorlás, úgy látom. :)

Szóval én alapvetően jó vételnek tartom, a webshop is elég megbízhatónak tűnik, ha valakinek gusztusa támad akár más Scheppach gépekre is.