nyomorgó informatikus Creative Commons License 2024.01.06 0 1 10325

"SSD-egység áramkimaradások hatására-telepítőlemezt kér,kék képernyő"

 

Éppen hibátlanul működő (friss) boot meghajóról lehet csinálni teljes biztonsági másolatot, amit baj esetén a mentésből visszatöltesz a helyére vagy csak a rosszat kihúzni és bedugni a klón meghajtót. Ha a meghajtó SSD, akkor a klónozás még gyorsan is fog menni. Ha gyakran szükséges, akkor a boot partíció legyen kis méretű.

google keresőbe: Aomei Partition Assistant" (profiknak "HIREN") és lehet gyakorolni, tanulni.

https://www.diskpart.com/help/clone-hard-disk.html

 

Az effajta  hibák 99 százaléka nem a Jóisten akarata, hanem a gép gazdája okozza magának. Mindenki más módszerrel csinál újra meg újra hibás rendszert magának (ezért nem is létezik általános orvosság), a felhasználók találékonysága határtalan.

 

"2009-es gép win 10 nem,csak win 7 telepítés jöhet szóba"

 

A hardware driver-eknek nem csak automata, hanem kézi telepíthetősége is létezik, a windows 10 néha képes együttműködni még win 98-ra vagy XP-re készült driverrel is. El lehet nézni a hangkártya / videokártya /stb gyártó honlpjára, leszedni az összes win drivert és kipróbálni mindet a win 10 alatt. Régi laptopra telepítettem már windows 10-et 12 óra alatt is (a bluetooth még ekkor sem ment), természetesen nem akarták kifizetni a 12 órányi munkát :)

Én pl szeretem a 1909-es w10 telepítőt használni, persze lehet, hogy ez csak afféle babona.

Előzmény: bandolesa (10324)