Törölt nick Creative Commons License 2024.01.03 -1 2 18669

Itt a végső bizonyíték arra, hogy az ősi egyiptomiak (3. 4. dinasztia idején) hi-tech technológiákat alkalmaztak a tömegével megtalált (szakkarai) gránitvázáik, illetve a szintén szakkarai Szerápeum gránit szarkofágjaik elkészítésekor (zárójelben: szerintem a precíziós kivitelezésű Nagy Piramis építésénél is). Íjas eszterga és hasonlók kilőve. A geometriai és matematikai elemzések kimutatták az egységes tervezési alapelveket, a rögzített matematikai arányokat a görbületek között a pi és fi széleskörű használatával, illetve az elegancia ugyanolyan mélységét a vázáknál. 

https://www.youtube.com/watch?v=QzFMDS6dkWU

Hihetetlenül érdekes szakmai hozzászólások a videóhoz.

1. Több éves tapasztalattal rendelkezem a metrológia és a GDT területén a modern gyártási szektorban. A gyártósoron a plusz-mínusz tűrések 12 mikronig tarthatók. Ez a pontosság szintje megegyezik a mai fémmegmunkálási legjobb berendezéseinkkel. Nem tudom elképzelni, hogy olyan kemény és törékeny anyagból csináljam, mint a gránit. Síkcsiszolás a laposságért, persze, semmi gond. De az összetett szögviszonyok és sugarak... csak eldobják a fejemet.

2. Precíziós gépalkatrész-ellenőrként, aki több mint 30 éve dolgozom az űrkutatásban, le vagyok nyűgözve! Kérjük, folytassák ezt a csodálatos munkát!

3. Matematikus barátom figyelte ezt, és valami különlegeset vett észre a hibatáblázatában. "A legkisebb hiba a pi/phi aránynál van, és ez elképesztő... Számomra igazi kihívás elképzelni, hogy két alapvető matematikai állandó előfordulása csak a sors furcsasága..."

4. 35 éves gyártógépész vagyok. A Spinner váza elpörgését SZÓSZERŰEN könnyek fakadták. Az ok-okozati érzelmek rövid listája: csodálkozás, ámulat, hitetlenség, mély veszteség (a civilizációért és tudásért), harag (a nemet mondók és szkeptikusok iránt), valamint hála Bennek és ezeknek az uraknak, akik idejüket és energiájukat fektették, hogy elhozzák ezt a csodálatos dolgot. adatok fényre.

5. Ez észbontó. Gépész vagyok egy CNC üzletben, precíziós alkatrészeket készítek az autóipar számára. Az embereknek rá kell jönniük, hogy ez milyen hihetetlen. A beépített fogantyúk megnehezítik a gyártási folyamatokat, amelyeknek nincs értelme. Az általuk mutatott koncentricitási értékek vetekednek azzal, amit csinálunk, keményebb gránitanyagot használva. Ha ezek kéziszerszámokkal készültek - azt Isten keze tette. Ez az ősi csúcstechnológia 100%-os bizonyítéka. Az emberek azt mondhatnak maguknak, amit akarnak, de a tények kőbe vannak vésve. Köszönöm a videót. Ezt meg fogom osztani minden boltos barátommal!

6. 10 éves gyártómérnök vagyok egy CNC orvosi gyártó cégnél. Ez egymaga az ókori történelem legnagyobb felfedezése életünkben. Büszke vagyok rád és a csapatodra Ben! Folytasd a nagyszerű munkát!

7. Biztosan megkeresné a fizetését, ha ilyen vázát készítene! Még mindig próbálom kitalálni az Egyiptomban talált "palakorong" műveleti sorrendjét. Kő az a puha, mégis olyan összetett kialakítású... egyszerűen elképesztő. Nem tudok elképzelni egyetlen olyan eszközt sem, amely a lebenyek alá kerülne anélkül, hogy bele ne ütközne a középső agyba, vagy tucatszor eltalálná a test összetett ívét, és mindent összetörne. Hogy hogyan tudták ezt megtenni, az egyike azoknak a nagy rejtélyeknek, és szívesen látnám, ha a metrológiai osztályra kerülne mérésre!

8. Szakmailag precíziós gépészként a vázán található 4 számlapjelző, amely mindössze néhány ezred hüvelyknyire mozog, lenyűgöző. Ez még akkor is pontos, ha valakit cnc esztergagépen készít.