stefano33 Creative Commons License 2023.12.15 0 0 1895

Szevasztok!

 

43 éves vagyok, a párom már jó ideje mondja, hogy menjek el hallásvizsgálatra. A közelmúltban rászántam magam, elmentem a fül-ott-gégészhez. Belenézett a füleimbe, az egyiket kipucolta kicsit, és csinált egy gyors hallásvizsgálatot: 3, 2, majd 1 méter távolságról mondott számokat, amiket vissza kellett ismételnem. A jobb fülemmel egyből hallottam, a ballal csak 1 méterről értettem meg mit mondott.

Ez alapján beutalt audiologoára, ahol sima fülhallgatóval, “csontos“ hallgatóval, meg hangvillával megvizsgáltak, és ez alapján -fejvakarva- kevert tipusú hallásromlást állapítottak meg. (A diagrammot sajnos nem engedi a rendszer feltölteni. De az “x”-szel, és a “0”-val jelölt részek a balnál 30 és 50 decibel között mozogtak, a jobbnál 30 és 40 között. A nyillal jelölt részek a jobbnál 10 és 30 között voltak. A balnál is hasonló, de  az egyik érték sajnos lement 40-ig.

Az eredménnyel visszamentem a dokihoz, ő azt mondta, hogy hallókészülék kell.

A kérdés: ez ennyi volt akkor? Nincs szükség további vizsgálatokra, hogy az okot/okokat kiderítsük és esetleg máshogy orvosoljuk, ha van rá mód?

Előre is köszi, ha válaszol valaki!