onlyread Creative Commons License 2023.12.08 0 0 23520

Továbbra is fenntartom, hogy én nem mennék el Firenzéből, de ezt te tudod. (Uffizi, Galleria dell'Accademia, Dóm, Keresztelőkápolna, Harangtorny, Palazzo Veccio, egy-két fontosabb templom és akkor még a Palazzo Pitti, Boboli, stb. szóba sem került...)

 

Ha erre a nemzeti parkra gondolsz, Parco Nazionale delle Foreste Casentinesi, akkor nem hiszem, hogy tömegközlekedéssel meg tudod közelíteni... Mondjuk Firenzében is van jó néhány dolog a természet szerelmeseinek, kertek, parkok, kilátás stb. Javaslom, hogy találd ki mit akarsz megnézni, akár Firenzében, akár a környéken és akkor könnyebben tudunk tanácsot adni. 

Mostanában mindenhová lehet online jegyet foglalni, de pl. az Uffiziben működik a pénztár is, kérdés, hogy mekkora sorok kígyóznak előtte. A Dóm-kupola kizárólag előzetes foglalással látogatható, a többit nem tudom pontosan... 

 

A szállás a legegyszerűbb, ha januárban foglalsz, jó árakat fogsz találni. Szerintem egy főnek elég szoba is, de te tudod. A 100 euró elég vaskos, azért már nagyon jónak kell lennie. A pályaudvar környéke nem szép, de logisztikailag jó. Értelemszerűen a belváros jóval drágább, de rövid időre megéri itt foglalni, mert sok időt spórolsz a közlekedésen. Én a "budai" oldalt sokkal jobban szeretem, talán a szállások is olcsóbbak egy kicsit. Többet kell ugyan gyalogolni, de kevésbé turistás és jóval autentikusabb.

 

Végső kétségbeesés eseténlehet foglalni egynapos szervezett utakat, visznek-hoznak, programmal, etetéssel stb.

Előzmény: képbíró (23519)