képbíró Creative Commons License 2023.12.08 -1 0 23519

Szia

1. Köszönöm!

2. Pontosan, az volt az egyik-Miskolc-bp is szivás, ulve, nem is gondolkodtam különösebben ezen, az elsö opció, a hálókocsi volt. Vágom, kb a repjegy ára, ahogy elnéztem. Végülis jól gondoltam-bécs a kiinduló. A MÁV-nál van Bp-Firenze, de rendes menetrend nincs-amin feltüntetik átszállós.

Flixbus..... folyamatosan ezt dobálja az algoritmus :-) Sosem volt terv a busz. Kényelmetlen-balesetveszélyes. Ha belegondolok, egy hálókocsis út után-reggel kipihenten nekivághatsz. Utoljára nagy vasuti kalandom még a seregben volt-Kazakhsztan-nem éppen hálókocsis körülmények :-) De 1 hét oda-1 vissza.

3. Jogos, nem érted, mert nem is pontosan fogalmazódott meg bennem. 2 a TDF-el elmegy. De ugye-idióta, aki Firenzébe megy-és hazajön 2 nap után. itthon meg "hol voltatok?" Firenzében "szép volt?" Nem tudom.....

4.Müvészet...A Ponte Vecchiótól biztos nem szaladnék el, a képtárat is szivesen megsasolnám. Anno-vezettem kerékpáros túrákat "Loire menti kastélyok" 1 hétig. Voltam böven, ott terem, mint a fű. Párizs volt az utolsó nap, akkor a csoport Notre Dam, Párizs látnivalói, aznap indult a TDF-Angliában-egy étteremben ülve néztem, tv-n :-))))) Calvadost kortyolgatva egy steak mellett. Nem idegen tölem-bár a természeti szépségeket jobban szeretem. A kastélyok-sokkal szebbek a Loire-ról, vagy a Cher-röl.

5. Sokat segitettél, mert ez már kiindulópont.

6. Ujabb vegzálás :-)))))

Akkor a hálókocsi komfortos-kényelmes. Szállások. Nyilván nem a legdrágábban gondolkodom, de van egy sejtésem-januárban foglaljam le. Láttam kis kiadó apartmanokat, 5 éjjel mondjuk-500 eu, nem messze a pályaudvar, önellátós. (Bár a gasztrokultura érdekel, tehát fözöcskézés kizárt) Mivel ez 2 nap TDF egy helyen-ami mellé olasz-a szokásos-plusz minimum 100 e ember. Tavaly a Netflix kidobta a TDF sorozatot, nagyot dobott az amúgy is népszerü versenyen. Csak belegondolva-mi volt tavaly a GIRO bp-i rajtnál..és az "csak" a giro. 

Szvsz. 5 nap, és marad 3 a városra. A "körbenézésnél" több kellene. Esetleg ha a közelben van valami, kiguglizom, de tippet is szivesen fogadok, egy nap kirándulásra. A verseny utikönyve szerint, San Marino felé, van egy nemzeti park. Tudom-vicc-5 nap alatt, TDF, Firenze, Toscana, sajnos, mint minden-ez is pénzfüggó most. 

Még egyszer köszi. 

Előzmény: onlyread (23518)