onlyread Creative Commons License 2023.12.08 -1 0 23518

Továbbra sem értem pontosan mi a kérdés, de azért próbálok segíteni. Elméletileg december 10-e után jön ki a 2024-es végleges menetrend az Öbb-nél. Jelenleg van egy közvetlen járat 19.18 Bécs - 06.57 Firenze. Ez nagy valószínűséggel megmarad. Nyilván neked még el kell jutnod aznap Miskolcról Bécsbe, de gondolom ezt meg tudod oldani. A Nightjet vonatokon többféle jegytípus elérhető, az ülőhelytől a privát, fürdőszobás hálókocsiig. Igény szerint kiválasztod a neked megfelelőt és lefoglalod. A jegyek ára attól is függ, hogy módosíthatót vagy nem módosíthatót veszel. A fekvő- és hálókocsi nem olcsó mulatság, de én imádom, ha lehet és épp megengedhetem magamnak, így utazom. Ülőhelyet fillérekért lehet kapni, de én az biztos nem bírnám ki.

 

A másik opció a Flixbus. Menetrend még nincs, nézegetni kell. Jelenleg 23.00 Budapest - 13.05 Firenze a menetrend, háááááááááááát... Én biztos nem ülnék ennyit, de van, aki bírja.

 

Nem pontosan értem, hány napot akarsz összesen Firenzében tölteni. Ha első alkalommal mész, szerintem maradj a városban, esetleg a vonattal, busszal könnyen elérhető toszkánai helyszínekre menj el. Firenze nem egyszerű város, ha nem különösebben érdekel a művészet (múzeum, templomok stb), akkor 1-2 nap alatt a belvárost körbe lehet sétálni. Én viszonylag régen voltam, már akkor is elviselhetetlen volt a tömeg...

 

Remélem segítettem, ha nem, kérdezz még bátran.

Előzmény: képbíró (23517)