Adányi László Creative Commons License 2000.05.02 0 0 72
Kedves Medwe!
Remélem, hogy a párbeszédünk senkit nem von el a segítéstől, de azt gondolom, amit felvet, az érdekes és fontos mások számára is.
Azt hiszem nem vitás, hogy a segélyszervezetekben végzett munka hozzáértést kíván. A segélyszervezetek pedig nemcsak egyféle dologgal foglalkoznak, tehát ha jól akarnak dolgozni akkor szükségük van szakemberekre és fizetett alkalmazottakra is. Az önkéntesekkel való munkavégzés nem egyszerű feladat, hiszen ők akkor jönnek, amikor tudnak és ez nem mindig esik egybe azzal, hogy mikor van szükség a munkára, tehát nem mindig tudnak jönni, amikor kellene. Az önkéntesek munkáját is mindig meg kell köszönni, hiszen az egyik legdrágább dolgot adják: idejüket és szaktudásukat.
A segélyszervezetek általában nem csak adományokból élnek, vannak más bevételeik is (pályázatok, önkormányzatokkal kötött feladatátvállalási szerződések, szociális és egészségügyi intézményi szolgáltatások, stb.)
Minden segélyszervezet egy cég is és bizony nem mindegy, hogy arculata milyen benyomást tesz, milyen és mennyibe kerülő külsőségeket használnak.
Üdvözlettel:
Adányi László
Előzmény: medwe (71)