Helem 5 Creative Commons License 2023.11.12 0 1 3839

Ha mondjuk egy kísérleti alanyt betesznek a PET-be és elétesznek hol egy piros, hol egy zöld stb lapot akkor azok reprezentációi szerintem láthatók a PET képen. Azért ebben nem vagyok száz százalékig biztos, mert konkrétan nem ismerem az agyi területeket. De sok agyi aktivitást külső ingerrel egy-egy területhez tudnak kötni. 

 

De amikor azt mondják neki, hogy mond ki a szineket amit látsz, azt szerintem nem tudják megkülönböztetni. Mert a kimondás bármely szin kimondásakor az agy beszédközpontját aktiválja. Szerintem azt látják bármely szin kimondásakor, hogy ez aktív. Nincs olyan felbontás szerintem , hogy ezeket meg tudják különböztetni. Ráadásuk az delikvens elé tett kép az egy sztatikus. Az folyamatosan ingerli az agy azon részét. A válasz az meg egy változó folyamat. Amikor azt mondja a dlikvens, hogy pl. fekete akkor beszédképző izmai egy viselkedési sort adnak le. Egyik feszül másik lazul stb. Tehát nem sztatikus. 

 

Ha én bent ülök a szobában és gépelgetek a laptokon nektek akkor statikusan látok egy szekrényt stb, egy szobát. De belül pörög a tudatom. A tudatom nem foglalkozik a szobával, mert az egy sztatikus, unalmas kép. A tudatom a belső állapotomon állapot soromon pörög. Ez sokkal érdekesebb számomra. Az elme képes figyelmét oda irányítani ami érdekesebb, legyen az a külső világ felől érkező kép, hang,inger vagy belső tudatának pörgése. Szerintem.  

Előzmény: Törölt nick (3838)