Atis_84 Creative Commons License 2023.11.06 0 2 1430

@Nyunyuka:

 

"Sajnos" egyetértek veled. Mikrokontrolleres vezérléseket tervezek, hiába a régi csöves műszerek szépsége, ódonsága, semmire sem tudom használni őket a mai munkák során. Egy ideig gyűjtögettem őket, de tegnap hála Istennek végre eladtam egy GDO-t, ma pedig két Servotest szignált erősen nyomott áron. Bármennyire is fáj, már több helyet foglalnak, mint amennyi hasznuk lenne, ezért menniük kell. 

 

@Veterán:

 

A karcmentes és pormentes, makulátlan Heathkit AO1, a Hiradástechnika KTSZ 11 54 szkóp, illetve a Csővoltmérőim hónapokig fent voltak aprón, de csak azoknak kellett volna, akik:

1. Vagy 5.000 Forintért akarták elvinni,

2. Majd a barátjuk barátjának a felesége jön érte, az is két hónap múlva vasárnap éjfélkor, tegyem már félre, és tegyem szabaddá magam az átadáshoz, természetesen munkaidőben, csúcsidőben. Ja és vigyem ki a vasútállomásra, de ha nem viszem ki, akkor rugalmatlan vagyok és gyökér (na meg dolgozó ember, bármilyen furcsa is ez manapság).

 

Szóval bontódnak majd. Ott van az a nyomi szkópom Adok/Veszeken, tele van ECC81-el, a kutyának nem kell 8.000 Forintért. Pedig bekapcsol, mutatja a jelalakokat. Még ma este fogok egy csavarhúzót és egy oldalcsipőt, fel is darabolom.

És nem a pár ezer forintos haszon "miatt". Egyszerűen egyben már nem mennek el ezek az eszközök. Hobbielektronikán kapkodnak a külön árult forrlécekért, anódtrafókért, MO8 katódsugárcsőért, a Hi-Fi fórumon pedig az ECC81-ért.

 

Ez van. Elmúlt, ahogy majd mi is lassan.

 

 

 

 

Előzmény: _nyunyuka (1429)