Kovacsk84 Creative Commons License 2023.10.15 0 2 5039

Üdvözlet!

 

Múltkor szó volt a Colt pisztolyok megragadásáról a szétrepülő csappantyúdaraboktól. Elméletileg egy kis pecek befúrásával ez orvosolható. Illetve gyakorlatilag is megakadályozza a megszorulás kialakulását.

 

Azoknak szeretnék segíteni, akik ezen a megoldáson gondolkoznak.

 

 Kimértem a csap helyét és megpontoztam. Utána 2.0-ás csigafúróval átfúrtam és egy 3,5-es szármaróval kimélyítettem 0,5 mm mélyen, hogy a forraszanyag tudjom hol megfolyni és terülni.

 

Utána a kakast egy 65 hrc keménységű maróval -mivel a kakas anyaga elég kemény- kimartam a biztonsági állás csapjának a kivágása mögött úgy, hogy befogadhassa a kis pecket. Össze kell munkálni a kimart furat és a biztonsági bevágás között lévő gátat a bevágás szélességében. Ezt egy kis gyémántporos csiszolóval és tűreszelővel sikerült is. 

 

Egy rozoga 4-es fúróból kiesztergáltam a csapot. A keskeny része 2,05 mm, ez megy a tok furatába, a szélesebb része 2,25 mm, ez megy a kakas hasítékába. Utána kakas visszaszerelve a tokra, majd tűreszelővel addig alakítottam, amíg szépen, akadásmentesen nem járt. Így a biztonsági állás funkciója is megmaradt a revolvernek. 

 

Remélem tudtam valakinek segíteni, aki ilyenen gondolkozik.

 

Üdvözlettel:

 

Kovács Krisztián