Weijlende Creative Commons License 2023.10.11 0 0 518

Sziasztok!

Látom, még aktív a topic. Én is leírnám a tapasztalataimat. Két törpenyuszi, négy tengerimalac és egy macska gazdája vagyok, hivatásos mazochista.

Előbb a malacok lettek, azokkal egy ideig az állatorvosi egyetemre jártunk, mert közel volt és minőségi ellátást kaptunk olcsón. Aki járt az egzotikus tanszékre, az tudja ki dolgozik ott, nem nevezem meg. Ez az orvos rendel az egyetemen és másik két rendelőben is dolgozik, mellette tanít. Nem tudom, hogy mikor alszik. Amikor egyre több helyen láttam a nevét, kezdtem aggódni, hogy a sok munka a minőség rovására fog menni, ami sajnos az utóbbi hónapokban be is következett, szerencsére nem nekem kellett megtapasztalnom, de akkor eldőlt, hogy a malacok nem mehetnek többé hozzá. Közben lett nyuszink is, akit az első oltás ügyében akartunk odavinni, de telefonon és e-mailen se lehetett őket elérni, ezért az ExoPethez kezdtük el hordani a kisállatokat. Igaz, hogy kb. kétszer annyit fizetünk, de ha felhívom őket, felveszik a telefont és mondanak valamit, hogy mikor menjünk, ha nem tudnak fogadni, javasolnak alternatívákat, hogy hova meddig tudok menni az állattal. Kb. egy éve lett egy macskánk is, aki herpesz hordozó és a hozzánk kerülése megviselte, beteg lett, bújkált, nem evett, nem ivott. Csak este sikerült befogni 2 napi kergetőzés után és őt akkor a Lehel útra sikerült vinni ügyeletre. Ott mentették meg az életét a következő hetekben a gyógyszerekkel és az infúziókkal, nyilván nem volt olcsó mulatság, de mindent megtettek, bármelyik orvos is dolgozott, lelkiismeretes volt. Később ott is ivartalanították.

A nyuszikkal az ExoPetbe és a ChiruVetbe járunk (ha az ExoPet nem tud fogadni és sürgősen orvos kell).

Az ExoPet egy kicsit érdekesen működik, mert az általános vizsgálatok vizsgálószobában történnek, de ha valami kezelés kell, akkor rögtön hátraviszik, aztán később visszahozzák, ez nekem eleinte furcsa volt, pláne, hogy erről nem kommunikáltak előre.

Szóval úgy érzem, hogy én erre az életre elfelejtem az egyetemet. Valószínűleg alul van fizetve az ottani egzotikus orvos, ezért kell több helyen dolgoznia, de az állataim életével ne játszadozzon akkor se.

Így, hogy sehol nincs fix orvosunk, azt érzem, hogy ellenőrizni tudják egymás munkáját a kórlapokon keresztül és több szem látja az állatokat, talán így többet is látnak. Egy kórtörténetet pedig én is el tudok mondani, nem esik nehezemre. Tehát rágcsálókkal, nyúlalkatúakkal az ExoPetbe járunk, macskával a Lehel útra.