Popenka Creative Commons License 2023.10.09 0 0 3980

Hát tudod, ha ez a hely nem lenne, akkor semmi nem lenne. Ezen a környéken. Ez a nagy igazság. Rengeteg hibával, szerintem elkapkodott üzletpolitikával működnek. De a szándékot és az eredményt is tisztelem bennük.

A környezet: ide nem nagyon találnak le a galyai szálló vendégek, a szentimrei síelők, a bérc és az ózon hotel wellness/lochness szörnyei. A motoros bandák se állnak meg itt. Viszont élnek emberek, akik vágynak valami eltérő/különlegesebb hétvégi ételsorra, mint az otthoni. Esetleg egy vendéget fogadnak ott. A néhány nyaraló vendég is elégedett szokott lenni.

Na. Arra tökéletesen megfelel a hely, ezt ne vitassuk el.

 

Igen, itt is kicsi a konyha, kicsi az egész hely. Ezért mondtam a foglalást és a megbeszélést, amire úgy tudom nyitottak. Ez se mindenhol van így.

 

Félreérted a szezonalitást, összekevered a helyi alapanyagok elérhetőségével.

Érthetően: szezonja van a vadhúsnak, hát "rendelünk" a Matusz Vad-tól. Jön a fagyós kocsi. Szezonja a gombának, rendelünk hát fagyasztott szirszart kocsiról. És te megtalálod az étlapon. Pesten is. Lófütyit. Nem. A Kisvendéglőben nem így van. Érted már?

Náluk a kacsaburger? Hát én tudom hol legel és úszik az a kacsa. Bocs. A helyi termelők helyi alapanyagok, mondom, ezek komolyan gondolják.

A tartárt én sem értem.

Bárány és birka tekintetében valóban lenne tippünk, azt hiszem neked is, ismerős vagy arrafelé, hol kellene beszerezni kicsit északabbra, de valahol meghúzzák a határt. Életben is kell maradni, az adótengerben. Palócleves nem ördögtől való marhából sem. Egy jóféle nyak.... ebből csináltam én legutóbb. Itt a közvetlen környéken nem tartanak birkát. Réges régen is csak tehén volt és alternatívaként kecske. A birkalegelők északabbra vannak. A bodonyi magaslatokon túl.

 

"Parádon (Klarissza forrás) legközelebb '24 szeptemberben járunk,.."

 

Örülnék, ha én tudnék ennyire előre tervezni. :)

Ha onnan a sárga jelzésen majd felfelé mész a a Méhészkert nevű hely irányába, kevesebb, mint 100 méter, az emelkedő tetején nézz kicsit jobbra, a bükkös alatt előferdülhet néhány vörösbarna vargánya. A meredekebb oldalakon, ha olyan az idő, rókagomba is.

Előzmény: nagypapi51 (3979)