vélemény 1 Creative Commons License 2023.09.23 -1 1 23509

Nekem Firenze "a kedvenc városom", közel 40 napot voltam a városban.  Eddig , mindig újra és újra visszavágytam .De most először érzem úgy, hogy jóllaktam. Ahogy tavaly Velencével is jóllaktam. Talán az Uffizibe még visszamennék,  de csak ha kész lesz a felújítás. 

A tömeg is zavaró és ez a kötelező foglalásos rendszer is. Én 20+ éve is mentem olyan helyekre ami foglalásos volt, vagy fix időpontos. Kiállítások színház, sétavárosnézés stb. De ha mindenhova fix időpontra kell menni, az elveszi az utazás szabadságát. Nem lehet csak úgy leülni egy félórára egy fagyira, kávéra sörre, vagy hallgatni egy kicsit egy templomban a gyakorló orgonistát.

A pisai szállás nagyon jó volt, akkor gondoltam rá, hogy pisai szállással 1-1 napra lehetne kirándulni 5terrere, Luccaba, Pistoiaba, estleg Pratoba ,  az inkább csak fél nap. Nekem Lucca és Pistoia is nagyon tetszett, egy nap alatt kényelmesen megnézhető. 

Off Most Budapesten is abszolút overtourism van. 2 órát állnak sorba a Szechenyi fürdőnél, 1 órát a Bazilika pénztáránál.