cassano711 Creative Commons License 2023.09.22 -1 0 23508

Hát érdekes olvasni ezeket most és jó is :-) Évek után tévedtem ide, azért mert a feleségemre rájött most hogy mi lenne ha egy pár napra elmennénk Toszkánába. Azóta nicket is váltottam mert a régit ellopták, de ez is ugyanaz egy szám eltéréssel.

A feleségem soha nem járt Toszkánában, én meg pont 14 éve, az sem most volt. Láttam felvetődött Cortona, na igen, anno egy napot töltöttem ott, akkor volt, hogy a hajléktalanok szereztek nekem taxit, hogy a a vasútállomásról valahogy feljussak a városba a dombtetőre vasárnap mert semmi nem járt :-)

De úgy látom a közlekedés azóta se lett jobb abból ítélve amiket írsz.

Ha megyünk Firenze nem is lesz, ez persze tudom istenkáromlás, de őszintén, olvasva téged mi van ott, annyira én sem vágyok oda jelenleg, anno bejártam, amit tudtam megnéztem, ahova lehetett bementem, de akkor még ennyire durva nem volt mint amit írtál, mármint ennyire nehéz, beszabályozott stb., legalábbis emlékeimben így él.

A feleségem meg kicsi, nyugodtabb helyekre vágyik, középkori hangulatra, csak sétálgatni, leülni tereken egy kávéra, ilyesmi. Hát nem tudom olyan van-e Toszkánában az év bármely szakában, hogy csendes, nyugodt hely :-) Bár...anno 14 éve én Cortonában szinte egyedül bolyongtam sokszor az utcákon, zseniális volt. Na de az novemberben volt, vasárnap, és esett egész nap az eső. Egyik legszebb napom volt az összes utazásomat belevéve.

Arezzo merült fel pl. nálunk. Nem voltam ott anno, de ódákat zengtek róla nekem többen is.

Vagy esetleg pisai bázissal Lucca, kis Cinqueterre és maga Pisa, de nekem jobban tetszene arezzói bázissal Cortona, Lucignano, 

Nagyon meggondolandó milyen bázissal és mit, mert a képtelen tömegközlekedés miatt egymáshoz egészen közel eső helyek között is 2+ óra lehet a buszozás csak egy irányba.

Nyilván egy 4-5 napos ottartózkodás alatt sokat markolni nem lehet, nem is tudnánk/akarnánk.

Előzmény: vélemény 1 (23470)