csiri bá Creative Commons License 2023.09.15 -1 2 694424

https://www.economx.hu/kulfold/magyar-szlovak-hatar-bevandorlas-hatarellenorzes.777410.html

 

Hamran István, országos rendőrfőkapitány hangsúlyozta, hogy az 517 km hosszú határ hermetikus lezárásához több mint 110 ezer rendőrre lenne szükség, ez pedig megvalósíthatatlan szerinte, mert a rendőrségnek sem személyi állománya, sem technikai eszköze nincs egy ilyen feladathoz.

 

Kedves István, ha maguknak nem megy, miért várják, hogy másnak viszont menjen egy hasonló méretű határ hermetikus lezárása?

 

A másikra mutogatás persze régóta megy, ahhoz nagyon értenek:

 

https://ma7.sk/tollhegyen/szellos-a-magyar-szlovak-hatar-ki-a-felelos-magyarorszag

 

Ezért az ország a saját belső határvédelme megerősítése helyett inkább bűnbakot keres és a magyar határvédelmet teszi felelőssé.

Magyarország aztán önerőből határkerítést épített a szerb-magyar határra, ami egyúttal schengeni határ is, Szlovákia pedig brüsszeli sugallatra, szabad migrációra és emberi jogokra hivatkozva több országgal együtt önként elítélte a kerítést.

Szlovákia eddig csöndben volt, amikor aztán elszaporodtak az illegális határátkelések itt is, arcátlanul azt állítja, hogy a magyarok gyengén védik saját határukat.

A migránsáramlat rádöbbentette az országot, hogy nem a szlovák-magyar határellenőrzés megszigorítása az egyetlen megoldás a migránsok megállítására, hanem a schengeni határok megerősítése, amivel uniós szinten kell foglalkozni és megoldást találni. Elképzelni is nehéz, mi lenne kerítés nélkül a szerb-magyar határon!