Törölt nick Creative Commons License 2023.08.10 0 8 693986

Fura gondolkozás ez. Gyakorlatilag azt mondod, hogy ha voltak irataik, akkor rájuk nem vonatkoznak a törvények.

A magyar jogszabályok ugyanis azt írják elő, hogy a magyar külképviseleteken kell a kérelmeket benyújtani, és ott kell megvárni, hogy azokat elbírálják, és ha az elbírálás pozitív, akkor bejöhet.

Nincs semmi olyan kivétel, hogy akinek van személyi igazolványa/útlevele, az jogosult suttyomban átkelni a zöldhatáron, és/vagy embercsempészek igénybevételével áthaladni az ország területén.

Sőt, olyan kivétel sincs benne, hogy ha gyerek, vagy gyerekkel van, akkor ezt megteheti.

Te viszont azt erőlteted itt, hogy ezeket a migránsokat különleges eljárásban kellett volna részesíteni.

Hát nem.

 

A másik érdekesség, hogy milyen könnyedén, amolyan igazi liberális módra relativizálod a dolgokat. Tudod, ilyen országok közötti mozgásnál az a minimum, hogy az embernek vannak papírjai, és együttműködik a hatóságokkal. Akinek nincs, vagy nem működik együtt, azt úgy vágják ki pillanatok alatt, mint a macskát szrni. Ha én akarok valahová menni, akkor ez a kiindulási alap, amihez tartanom kell magam. Te meg a drágalátos migránsaid esetében nullára leviszed az elvárt minimumot, és már gyakorlatilag hősnek akarod kikiáltani azokat, akiknek papírjaik vannak. Tejbe-vajba kellene füröszteni őket, körberajongani, aranytálból etetni, csak mert van náluk útlevél? Sőt, nem csak azt, akinél útlevél van, hanem azt is, aki úgy akar átkelni a határfolyón, hogy nem tud úszni. Mert ugye ez volt a múltkori agymenésed.

Előzmény: merigazoi (693982)