Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.07.27 0 0 43242

Ha esik az esssső /: 

 

 

User 

Hol van az interneten olyan portál, amin rengeteg galaxis képét nézhetném meg, de ingyen ?

 

 

ChatGPT

Az interneten számos portál és adatbázis található, ahol ingyenesen megtekinthetők és kutathatók galaxisok képei. Néhány ilyen hely, ahol rengeteg galaxis képét találhatod:

  1. Hubble Space Telescope: Az űrteleszkóp, amelyet az űrbe küldtek, több évtizeden keresztül készített csodálatos galaxisokról és más égitestekről készült képeket. A Hubble Space Telescope honlapján és más űrkutatási intézmények weboldalain ingyenesen elérhetők ezek a képek.

  2. NASA Image Gallery: A NASA nagy képgyűjteménye, amely számos galaxisról és az űrben található más érdekes objektumról készült felvételeket tartalmaz.

  3. European Southern Observatory (ESO) Image Archive: Az ESO egy európai kutatóintézet, amely sok kiváló minőségű galaxis képet tartalmaz az űr mélyebb régióiról.

  4. Sloan Digital Sky Survey (SDSS) SkyServer: Az SDSS egy égbolt szkennelési program, amely több millió galaxisról készített képeket tartalmaz. A SkyServer ingyenesen elérhető és lehetővé teszi a kutatók és az érdeklődők számára, hogy felfedezzék az univerzum különböző részeit.

  5. NASA's Astronomy Picture of the Day (APOD): A NASA minden nap új égitestekről és csillagászati jelenségekről készült képet oszt meg ezen az oldalon, amelyek között gyakran vannak galaxisokról készült csodálatos felvételek is.

 

 

Ezek csak néhány példa azokra az internetes portálokra és adatbázisokra, ahol ingyenesen megtekintheted a galaxisok és más égitestekről készült képeket. Böngéssz ezeken az oldalakon, és fedezd fel a csodálatos világot, amit a galaxisok és az univerzum kínálnak!