stabilka Creative Commons License 2023.07.15 0 0 380030

Egy kis remény felcsillant, mikor az egyik alkatrészboltos ismerős mondta, hogy van utángyártott kuplung a kompresszorhoz, de miután átvettem derült ki, hogy a klímakompresszort találta meg. Szóval csak gyári és bontott.

De szétszedtük, megnéztük, hátha menthető legalább ideiglenesen utazás előtt a helyzet. Mutatom, mert "szép" amit a vizsgabiztos csinált, és még egyébként az is lehet, hogy már évek óta kicsit sz@r a kuplung, és nem enged el rendesen vagy nem húz be rendesen és súrlódik folyamatosan, de menet közben valószínűleg jobb a hűtése ill. én nem pörgetem használat közben hosszú percekig 5000-s fordulaton. Tehát leolvadt, nem kicsit...

összehasonlításnak a 380025 hsz-ban az eredeti állapot

Amire az ember igazából nem büszke, de azért egy icipicit mégis, hogy létezik ideiglenes megoldás. Azt még majd holnap próbáljuk, hogy úgy működik-e, mint a gyári, de fölrakva, üresen megjáratva úgy tűnik behúz.

Van a végén egy csattanó is, mert a tárcsa műanyag részén megmaradt egy számsor. Ez látható még rajta:

...és hogy mit mond erre a gugli, azon mi is meglepődtünk, nem is kicsit:

KIA Sorento klímakuplungon ugyanez van, kinézetre is gyanúsan egyformák, bontva létezik elvileg kishazánkban is, de majd még megkeressük az utángyártottat is, mert ha a 202 klímakompresszorához van utángyártott kulpungszerkezet, akkor a Kia Sorentohoz is kell lennie...

Előzmény: stabilka (380029)