"Hogy a kép hol készült, a legkevésbé sem kétséges. Mindazonáltal az útpályák elhelyezkedésével és vonalvezetésével nem tudok megbarátkozni. Talán valaki tudja, hogy futott a Leningrader Straße déli vége az 1968-as átépítés után. Ma az út itt egyenesen átfut a vasút alatt, a képen nyilvánvalóan nem ilyen állapot látható. Talán a Wiener Platz 1990-es években végrehajtott átépítése során változhatott. Nem tudom, de van Persil vagy scsabi biztosan tudják.
271681
Drezda, Németország (akkor: NDK), Wiener Platz (akkor: Leninplatz), a St. Petersburger Straße (akkor: Leningrader Straße) a Pirnaischer Platz felé. A háttérben a városháza tornya látható."
Jó nagy kavarás volt ott, én autóval csak éjszaka, úgy hogy se nem én vezettem, se nem voltam szomjas, szoktam arra menni, azt is csak nagyritkán, mert legtöbbször vagy villamossal, vagy kerékpárral mentem át az am hauptbahnhofnál a Hochbahn alatt. Asszem úgy volt, hogy a városból jövet a Leningrader Straße–Wiener Straße–Uhlandstraße–Strehlener Straße–Juri-Gagarin-Straße volt az útvonal, be a városba meg a Gag–Uhland–Wiener–Sidonoenstraße–Leningrader.

A fotós valahol ott állt, ahol az "i" talpa van a "Leningrader" "i"-jében, viszont nem a Leninplatzon, ebbe a hibába én is belefutottam már, ugyanis csak 1974 októberétöl viselte a Lenin elvtárs nevét a tér, elötte ugyancsak Wiener Platz volt:
https://www.stadtwikidd.de/wiki/Leninplatz