Butch Cassidy Creative Commons License 2000.04.05 0 0 200
"Magamból kiindulva a 3:50 körüli marathont még nem nevezném futásnak mondjuk úgy,hogy megcsinálta. /ebbe már belefér a 3-3,5 km séta/ szerintem a futás úgy 3:35 körül kezdődik..."

Ezt azért a nevében visszautasítom. Valóban volt benne séta, de attól még ez kemény futófeladat. Van olyan ismerősöm is, aki bőven 4 óra felett _futotta_ a maratont. Ha kétségbe vonnád a teljesítményét, valószínüleg durván visszaszólna...

"Amikor még nem éltek meg emberek versenyszervezésből és nem volt cél, hogy ezresével vegyenek részt marathonon kissé másabb edzéstervekkel igyekeztek rávenni a tagot a marathonra. Talán még valakinek megvan a84?85?-ös Futómagazin ott még a marathoni edzésterv az utolsó hónapokban heti 70-90 km-et írt elő. Szóval próbálná ezt megcsinálni a most kiadott "edzéstervekkel"

Miért? A mostaniak keményebbek vagy lazábbak? (Az utóbbit sejtem.) Bár én sohasem készültem maratonra, de szerintem heti 90 km egyáltalán nem sok. Egy közepes hét. Én tennék bele 120-150-et is, de emlékszem Lantos Zoli edzésnaplójára, amelyben 240 km szerepelt egy hétre, mint maratoni felkészülés (igaz, annak 2:14 lett az eredménye).

Butch

Előzmény: emberforma (199)