Mégegyszer fölvetném az ötletet, hátha megfordulnak itt új kertészkedök, (a régiektöl meg, akik hatodszor olvassák a rögeszmémet, elnézést kérek). A magmegosztásról lenne szó. Tudom, hogy az elosztás, postázás is pénzbe kerül, de a mai magárak mellett talán mégis megfontolandó. Nos paprikamagok esetében én majdnem csak azért csatlakozok a méregdrága rendeléshez, hogy ne kelljen egész zacskó magokat megvenni, amit még unokáim is látni fognak, mert 2,5 szem fogy belöle évente. Tehát kifizetek kb. ugyanennyit néhány szem magért, amiböl több zacskót is megvehetnék, de így legalább minden évben garantáltan friss a mag, biztosan kikel, és nem marad meg a 90%-a jövöre meg azutánra meg azutánra, miközben évröl-évre egyre bizonytalanabbul kel.
Újra meg újra fölmerül bennem az ötlet, hogy nem tehetnénk-e meg ugyanezt a többi magokkal is, amikböl évröl-évre egyre több halmozódik föl. Vannak olyanok, amik garantáltan 1-2 év alatt elfogynak, mert sok kell belölük, ilyen a petrezselyem, saláta, cékla retek, borsó, bab, meg a dughagyma. Viszont van, ami elvileg sose fogy el. Ma pl. karalábét vetettem, 60 centért vettem, 350 db. mag van benne, ebböl elvetettem 16-ot. Hasonló a helyzet az uborkával, padlizsánnal, dinnyével cukkinivel, nem is beszélve a saját fogású paradicsommagokkal, amiböl 28-at vetettem el 7 fajtából, de többszáz magom van, amit jövöre már nem fogok használni, mert megint lesz másik.
Érdeklödnék tehát, hogy van-e valakinek kedve osztozkodni.