amál Creative Commons License 2000.03.25 0 0 1135
Szia Katka!

Ne haragudj, de csak most tudok neked válaszolni. Remélem ma sikeresen túljutottál az első megpróbáltatáson, a vérvételen. Úgy tudom, hogy először legalább 3 sikertelen inszemináció kell ahhoz, hogy lehessen lombikra menni ingyenesen. Nálunk ez az eredmény miatt maradt el.
Az orvos dönti el, hogy kinek mivel kezdenek. Biztosan elolvastad egy korábbi hozzászólásomat, amelyben nagyjából leírtam, hogy mi fog rád várni. Igaz azt még elfelejtettem, hogy lesz az ÁNTSZ-nél is vizsgálat fertőző májgyulladásra és AIDS-re.
Azon túl, hogy nagyon bíznod kell és nem szabad izgulni nagyon fontos, hogy az orvos utasításait pontosan tartsd be. Néhányszor kell majd ultrahangra menni a punkció előtt, néhik, hogyan értek a petesejtek, mikor a legalkalmasabbak a leszívásra. Ekkor el fognak altatni,m ert ez állítólag egy kicsit fájdalmas, de ebből így semmit sem érzel. Mikor felébredsz a megfigyelőben egy csomó kisbaba képét fogod magad előtt látni . Ők mind lombikbébik, és nagyon szépek. Ez majd még sok erőt fog adni, a Tiétek fényképe is ott lesz nem sokára.
Amíg a punkció tart a férjednek is kell "produkálni". Másnap otthon felhív a biológus, hogy sikeres volt-e a "randevú" és hány petesejt termékenyült meg. Ha minden OK akkor a követkekző nap lehet menni a transzferre. Ez kb.10-15 percig tart és teljesen fájdalommentes.
Ekkor kb.1 órát kell feküdni a megfigyelőben, majd hazamenni és várakozni...

Hát mára ennyit, és fel a fejjel!!

Szia,

Amál