robottá vált Creative Commons License 2023.01.11 0 0 92039

ezt a kommentet egy másik oldalon találtam, tökéletesen egyetértek. spoileres!

 

Nagyon ígéretesnek nézett ki. Végül aztán amolyan közepeske lett belőle. Már az elején is kellemetlen volt nézni, és olyan profin építette a feszkót és eszkalálta a dolgokat, hogy a játékidő előrehaladtával még kellemetlenebb lett. Olyannyira, hogy hangulatban amolyan Funny games meets Spoorloos lett belőle a végére. Ami nagy szó, ha valaki bírja gyomorral az ilyet (ami valszeg nem minden thrillernézőről mondható el). És bár nem vitatható el tőle, hogy nagyon egyedi és bátor a vége is, a második felében sajnos sokszor megbicsaklott az odáig vezető úton.

Egyszerűen annyira sok volt már a második felében a red flag, hogy nem értem, miért nem távoztak a francba egy pillanat alatt. Az, hogy az ép eszűbb lépés helyett az udvariaskodást választják csak azért, hogy lehessen film, nekem rosszul vette ki magát, és a három mérföldről látható "otthagytam a nyuszit" fordulat is gyenge volt.

Amikor a végén az orruk előtt vágják ki a lányuk nyelvét, majd elhurcolják őket, már tényleg olyan szinten nem volt udvariaskodni és vesztenivalójuk, hogy ott már tényleg vadállatként kellett volna rájuk támadniuk. (Persze, ha nagyon akarja, az ember ezt megvédheti azzal, hogy sokkhelyzetben nem csak fight és flight van, hanem freeze is, de engem addigra már nagyon elidegenített a film a hibái és a nihillista stílusa miatt ahhoz, hogy mosdatni akarjam.)

Nem vettem be, hogy ennyi gyilkosság után még mindig nem kapták el őket. A weirdo viselkedésükből kifolyólag ötből négy normális vendég egy óra után felállt volna, és az ötből egy a rendőrséget is rájuk hívta volna. És mivel még csak nagyon nem is rejtegették a többi lemészárolt családra való bizonyítékot, a zsaruknak még csak sokba sem tellett volna lecsukni őket. És akkor abba már bele sem megyek, hogy hogyan lehet, hogy egy gyerek sem szökött meg.

Szóval így belegondolva inkább kétharmad ez, mint egy stabil hármas. Erős idegzetűek azért tehetnek vele egy próbát, mert megéri.

Előzmény: robottá vált (92038)