Pathmaster Creative Commons License 2023.01.03 0 0 2265

Életünk megitélése azon mulik hogyan élünk viselkedünk etikai lényegük szerint milyenek a cselekedeteink.

Máté 25,31-46: Amikor pedig eljön az Emberfia az Ő dicsőségében, és vele mind az angyalok, akkor dicsősége trónjára ül; és eléje gyűjtenek minden népet, és szétválasztja őket egymástól, ahogyan a pásztor szétválasztja a juhokat a kecskéktől; és állítja a juhokat a jobbjára, a kecskéket pedig a baljára. Akkor a király a jobbján állóknak mondja - Gyertek Atyám áldottjai, örököljétek a világ teremtésétől nektek készíttetett országot! Éheztem és ennem adtatok, szomjaztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok, ruhátlan voltam és felruháztatok, beteg voltam és meglátogattatok, börtönben voltam és eljöttetek hozzám. Erre az igazak így szólnak - Uram, mikor láttunk téged éhezőként és megetettünk, vagy szomjazóként és megitattunk, mikor láttunk téged idegenként és befogadtunk, vagy ruhátlanként és felruháztunk, mikor láttunk betegként vagy börtönben és meglátogattunk? Amire a király így válaszol nekik - Bizony mondom nektek, amit csak a legkisebb testvéreim egyikével tettetek, nekem tettétek. Akkor a balján állóknak is mondja - Menjetek tőlem átkozottak az örök tűzre, amely az ördögnek és az angyalainak készült! Éheztem és nem adtatok enni, szomjaztam és nem adtatok inni, idegen voltam és nem fogadtatok be, ruhátlan voltam és nem ruháztatok fel, betegségben és börtönben voltam és nem látogattatok meg. Erre azok is mondják - Uram, mikor láttunk téged éhezőként, vagy szomjazóként, vagy idegenként, vagy ruhátlanként, vagy betegként, vagy börtönben és nem szolgáltunk neked? Amire válaszolja nekik - Bizony mondom nektek, amit csak a legkisebbek egyikével nem tettetek, nekem nem tettétek. És elmennek azok az örök büntetésre, az igazak pedig az örök életre.

1Móz 4,7: Hiszen ha jót teszel, emelt fővel járhatsz; ha pedig rosszat teszel, ajtódnál leselkedik rád a rossz lelkület (a bűn), és uralkodnod kell rajta.

A Máté 25,31-46 versek szerint annak alapján leszünk megítéltetve, hogy megtettük-e az irgalmasság cselekedeteit. Az 1Móz 4,7 vers szerint a bűnök a rossz tettek következményei. Azért kell a rossz lelkületen (bűntudat, szégyen, harag, düh, bosszúvágy, undor, sóvárgás, stb.) uralkodni, mert akadályozhatnak az irgalmasság cselekedeteiben, akadályozhatnak a szeretetben.

Előzmény: dave6847 (2264)