kormi07 Creative Commons License 2022.12.24 -1 0 46111

gatyád is kevés lenne,hogy kifizesd a rezsiszámlákat.

többször szóba került itt is, a vízgázban is ez a hagyományos/kondis csere, mennyit javul, mennyit csökken a fogyi témakör.

általában azt szoktátok erre mondani, hogy sokat, mert egyrészt a kondenzálás, másrészt a ki-be kapcsolás csökkenése sokat jelent.

ezenkívül még az őrláng megszűnése is játszik, az szezononként 150-200m3 is lehet, ezt már csak én teszem hozzá.

Ilyenkor szoktam előhozni a saját hótszar régi rendszeremet, ami 1870m3 átlag éves fogyasztást produkált, álló nyílt égésterű kazánnal, óránként 10-12 kapcsolással, hmv készítéssel együtt, de őrláng nélkülire alakítva.

Ehhez képest az ariston gpe 1270m3-t fogyaszt kb átlagban, ami 32% csökkenés.

Ha ebből kiveszem a kondenzációt, legyen 7%, akkor marad 25%, őrlángot nem vehetjük figyelembe, mert egyik kazánon sincs.

Ez nekem azt jelenti, hogy a ~30 éves kazán a lehető legrosszabb körülmények között üzemelve is 73% hatásokon megy, ha az aristont 100-nak veszem(alsó fűtőértékkel számolva, én ahhoz értek:-))

lehet nem halálpontos a számolás, tekerhetjük még ide-oda, de én nem látom a hatalmas javulást a rengeteg kapcsolgatás megszűnése miatt, ha valahol, akkor nálam ki kellett volna jöjjön a különbség, de nem jött ki.

ha jól rémlik, 30% csökkenésről írogattak itt, akik őrlángos éti stb. helyére tettek kondenzációst fel, azt reálisnak tartom.

ja az alapra is reagáljak, ki tudnék fizetni 1870m3 gázt most is anélkül, hogy a gatyám rámenne:-D

Előzmény: Unicalfan (46108)