ÖregMackó Creative Commons License 2022.12.17 0 0 72701

Üdvözlet mindenkinek...

 

Úgy jártam, hogy csütörtökön reggel nem indult a motor, csak tekert de nem röffent be...

Rádugtam a clippet és megpróbáltam megnézni van-e hiba eltárolva, de a clip nem találta a vezérlőt mintha ott se lenne. Mivel ez egy már cserélt vezérlő, próbáltam rájönni mi lehet a hiba oka, akkor nem működik egy számítógép ha nem kap tápot, gondoltam megnézem a csatlakozókon ott van-e a 12 volt.

Hát ott volt.. elkönyveltem, hogy meghalt a vezérlő és gyorsan kerestem egy eladó bontottat. Találtam is el is szaladtam érte ma reggel betettem és sajnos ez ugyanazt produkálta mint az előző.

Mivel megvan az eredeti gyári vezérlőm még és az működött még ha rosszul is, visszatettem azt. De ezt sem találta a clip. El sem tudom képzelni mi a fene lett egy éjszaka. nincs több ötletem, mit tudok tenni, illetve egy még van, az a gondolatom, hogy a K-vonalnak nevezett vezeték amin keresztül kommunikálnak a számítógépek valahol megszakadhatott, bár nem tudom ettől miért nem indul a motor de ez talán megmagyarázná miért nem tudok rálépni a clippel a vezérlőre. 

Sajnos azonban nincs róla semmi információm hol lehet ezt a vezetéket megtalálni, melyik csatlakozón melyik láb lehet ez.

Esetleg valakinek nincs erről szóló dokumentációja vagy került hasonló helyzetbe megköszönném az ötleteket..

 

Egyébként 2003-as 1,5 dCi-ről van szó... 

 

Üdv

 

ÖregMackó