Sziasztok!
A tetőteret szeretnénk szigetelni későbbi beépítéshez, s ennek kapcsán merült fel két kérdés, amire nem találtam eddig választ.
A tető egyszerű nyeregtető, a két oldalán két-két széklábra kitámasztva. Mérnöki igényű csatolt képen ezt megpróbáltam ábrázolni.:)
A szigetelés oldalról a külső széklábaknál lenne (kérdőjelekkel jelöltem az rajzon), gyakorlatilag a széklábak alkotnának egy térdfalat. Azonban nem tudom milyen formában lenne célszerű a szálas szigetelést a külső oldalról megtámasztani. A szigetelés külső széle a széklábak külső oldalán lenne, belülre a székláb elé kerül majd a gipszkarton fal a 30 centis szigetelés elé (a székláb 20 centis). Nem tudom, hogy szükséges-e a székláb külső felére is karton, vagy elég egy szellős lécváz a széklábak külső oldalára rögzítve, hogy megtartsa a szigetelést.
Szintén nyitott pont még, hogy melyik szálas anyag kellene oda. Rockwool azt mondja vagy homlokzati (dupla áron...), vagy sima beltéri is jó, de akkor külső oldalra kerüljön páraáteresztő fólia. Isovernek van direkt erre táblás szigetelése (super vent plus), csak éppen itthon nem kapható sehol, ahol érdeklődtem.