whisper Creative Commons License 2000.03.16 0 0 24
Pár szó a gyógyszerekről
Az bennük a trükk, hogy egyedileg kell megtalálni a hatásosat. Van akinél a fogalmazásgátló bejön, másnál nem. Ennek individuális okai vannak, nemigen lehet megmagyarázni. Ezért többfélét ki lehet próbálni.
Cataflam - diclofenac tartalmú készítmény, az alábbi neveken kapható még:Diclofenac Stada, Diclofenac Pharmavit, Huma-Difenac, Olfen, Voltaren. Van akinél ez jön be. Mellékhatásként gyomorfekély, gyomor- bélvérzés lehet érzékenyeknél
Apranax - naproxen tartalmú, további nevek: Huma-Naprox, Naprosyn, Naproxen, Servinaprox. Elég erős hatású fájdalomcsillapító, gyull.csökkentő. Mellékhatás, mint előbb.
Ridol - összetett, inkább simaizomgörcsre van, van benne kis értágító, kodein, algopirin. Kodeinre érzékenyeket kiüti.
Meristin - kombinált, paracetamol(Rubophen), görcsoldó és kábító fájdalomcsillapító(barbiturát) van benne. Ez okoz álmosságot, kábaságot, plusz még a görcsoldó is. Hozzászokás alakulhat ki!!!!
Asszem ezeket láttam elhangozni eddig. Lehet még próbálkozni a következőkkel: No-Spa, Bricanyl. ez utóbbi elernyeszti a méh simaizomzatát, lehet kombinálni az előzőek közül valamelyikekkel, pl. diclofenac, bricanyl, No-Spa

Hölgyeim, lehet válogatni. (Nőgyógyászt előtte megkeresni, egyébként is csak receptre adják ki ezeket).

Üdv