ikszpées Creative Commons License 2022.12.12 0 0 5040

"Őszintén szólva, kicsit meglepett,"

 

Gondolhatod, engem még jobban még úgy is, hogy nem hiszem, hogy túl advanced hallásom lenne. Nem vagyok egy nagy audiofil vagy micsoda. De amikor az Audio-technica ATH-m50xbt2 -t bedugtuk az elektromos zongorába, leesett az állam, komolyan ég és föld...

 

Sokszor hallgatok zenét, nagyon sokfélét, ahogy írtam lejjebb, de annyira nem érdekelt ez a minőség dolog eddig. Kicsit gondoltam is arra, kicsit megijedtem, hogy a francba, most hogy megcsapott a minőség szélének az alsó szele (mert azért a 20-80 ezres fejhallgató még bőven nem a csúcs), akkor ugye nem fogok erre ráállni és milliókat költeni egy hangfalra meg ilyesmire :-)

 

Most meg a boltban azon is meglepődtem, hogy teljesen más hangzása volt a fejhallgatóknak. Sőt, nem is értettem, hogy lehet és miért. Az én kis naiv agyammal azt gondoltam, hogy egyféle hangzás kell, hogy legyen, ami a valóság, aztán, ha kell módosítás, akkor feljebb húzza valaki az equalizert... De persze (most már?) tudom, hogy más más zenéhez más passzol, nincs ezzel semmi baj. Mondom, én voltam naiv, nem foglalkoztam ezzel eddig. De teljesen egyértelműen zavaró volt az, amikor plusz giccses színezést hallottam, éreztem és mondom, főleg akkor volt zavaró, amikor szép tiszta, gyönyörű énekhangot hallottam a másik fejhallgatónál.

Előzmény: Mono SE (5039)