GPF Creative Commons License 2000.03.14 0 0 45
El kell, hogy meséljem, mit kaptam karácsony tájékán:

Autentikus capuccino készítő kézi készüléket.

Működési elve a következő:
Porcelán bögrébe forró tejet kell önteni, erre rátenni a közepesen rápasszoló tetőt. (Így kissé hasonlít a 30 évvel ezelőtti hagymaaprító kézi készülékre.) A tetőből kiáll egy pöcök, amit hevesen rángatni kell, ez a tejbe belógó nagyon finom szűrőt fel-le mozgatja, amitő a tej kb 1 perc rángatás után felhabosodik. Ezt kell a kávéba önteni vagy kiskanállal belemeregetni, és nagggggyon finom. Állítólag több olasz kávézóban is így csinálják, nem gőzölik.

Mivel a tető természetesen nem passzol teljesen (olasz), a rángatás következtében az asztalt vagy a készítés helyét viszonylag egyenletesen belepi a tej, így ezt a mennyiséget a kezdés előtt érdemes hozzáadni az elfogyasztani kívánthoz.