(M)Ákos Creative Commons License 2022.11.22 0 0 31881

Na, lett ma 10 kilós törpe CO2 palackom:

Akvárium bubiztatáshoz használta az előző tulaj, úgyhogy szinte sérülésmentes, és még töltve sem volt.
Mérleg szerint 25,1 kg, tara súlyt levonva majdnem 5 kiló gáz van még benne.
40 ezer Ft volt (lehet, hogy 35-ért is odaadta volna az illető, de nem volt pofám alkudni).
Biztos nem a világ legjobb üzlete volt, de megvan.
Vásárlás előtt az eladó fotóit elküldtem a sokat emlegetett siófoki Hanyecz Úrnak, és telefonon is beszéltem vele, tök segítőkész volt.
A gyári beütés 2017-es rajta, úgyhogy 2027-ig tudja cserélni vagy tölteni.
Együtt fogalmaztuk meg, hogy ez egy közepesen jó ajánlat ennyiért.
Mondjuk arról nem tudott, hogy adnak hozzá egy most újonnan 43 ezer Ft-ért kapható akváriumi reduktort is mágnesszeleppel.
https://greenaqua.hu/hu/oxyturbo-co2-pressure-regulator-with-solenoid-valve-fine-needle-valve.html?gclid=EAIaIQobChMIpoS906HC-wIVCNd3Ch29SQpAEAQYAiABEgL-f_D_BwE
Forgattam, nézegettem ezt a cuccot, még az is lehet, hogy használni is tudom.

Így néz ki:

A második lépcsős (tűszelepes) nyomáscsökkentőből már valószínűleg túl kevés gáz jönne, de majd úgyis veszek gáz átfolyásmérőt, aztán mérek a pisztoly végén.
Ha kevés, akkor (kipróbáltam) az a tűszelepes-mágnesszelepes cucc kitekerhető belőle (alatta szilikon O gyűrű van), és valószínűleg oda kéne egy menetes csőcsatlakozó "pöcs".
Vagy meghirdetem az egészet, hátha elviszik 10-20 ezerért, aztán veszek egy "normális" reduktort.
Ez a fenti cumó bar-ban mutatja a kimenőt, de látom, van olyan gyári reduktor is, amin ez is meg l/min is van.

Itt van egy pl.:

Véleményetek, hogy használható lehet-e ez a reduktor?
Hegesztés próba már valószínűleg csak jövőre lesz, mert az nekem csak a "csillaggarázsban" opció.
Az első komolyabb munka valószínűleg egy hegesztő kocsi lesz.
Szegény Kunbercinek igaza volt, ez a palack még egész jól mozgatható kézzel, de azért kocsin gurítva mégis jobb lenne.

2-3 hetet túrtam egyébként a FB Marketplace-t.

Lett volna 35-ért frissen töltött ilyen palack, de az eladó (Bucs Fáma, akit múltkor írtam) egyszerűen felszívódott, pedig már az átvétel is részben meg volt dumálva. Mehet a francba.

Volt még egy (elvileg) 3/4-ig töltött szintén 35-ért, arról gondolkodás közben lemaradtam.

Ezt meg felrakta a srác, és még aznap lecsaptam rá.