japipapi Creative Commons License 2022.11.17 0 3 44801

Oķé, küldöm a nyúlkolbász receptjét.

10 kg kolbászhoz:

  1. 7 kg nyúl hús
  2. 3 kg sertés zsírszalonna
  3. 24 dkg dúrva asztali só ( nyúlhús édesebb, mint a sertéshús)
  4. 20 dkg édes őrölt paprika
  5. 5    dkg erős őrölt paprika
  6. 2    dkg őrölt fekete bors
  7.  1 tk egész köménymagIzlés szerint esetleg kevés szerecsendió őrőlve
  8. 20 dkg fokhagyma 

 

Sertésbél vagy esetleg  mű szalámi bél, vigyázva, hogy levegőtle  és tömör legyen, érdemes néhol gomostűvel megszúrkálni.

Érdemes du. összeállitani, éjszaka hűvös helyen pihentetni, hogy jól össze álljon az íz. Másnap ismét átgyúrni, kóstolás és mehet töltésre. A kolbászokat kiakasztani 1 napig szikkasztani, majd irány a hideg füst. 

 

Majd kifelejtettem, sör vagy bor feltétlenü, de nem a kolbászba! 🤣🤣🤣🤣

 

 

Előzmény: Fijefu 057 (44800)