oljeg12 Creative Commons License 2022.11.14 0 0 99798

Tavaly december elején érdeklődtem a klímával való fűtés felől. Akkor feltettem egy rajzot a lakásomról és próbáltam segítséget kapni a kültéri és a beltéri elhelyezéséről. Nem volt egyszerű, mert a szomszédom mindenféle kifogást talált ki, hogy miért ne a hátsó falra, az ő udvarába kerüljön a kültéri. Volt szó, hogy oda folyik a sok víz, zajos lesz és oda fogja fújni az összes port az ö ablakába. Akkor gondoltam, hogy tetőre teszem, és a víz elfolyik az ereszcsatornába. Nyáron pedig nem akarom használni. Így a beltériből nem fog folyni a víz. De arról lebeszéltek, mert a faszerkezet befogja hozni a hangot a lakásba. Most már örülök is hogy nem a szomszédba van., mert több előnye is van annak hogy végül is megtaláltam a helyét. Ha a hátsó falon lett volna, akkor bármiért is kellett volna hozzá férni a kültérihez, mindig kéredzkedni kellett volna, hogy be mehessünk az udvarába. A másik dolog amiért jó, hogy nem a szomszédba került az, hogy így nem rám fújja a levegőt, hanem a hátsó falra. Felrakom a lakás alaprajzát a kültéri és a beltéri elhelyezésével. Rakok fel egy képet a beltériről a nappali egy részével. Szerintem ez a legjobb helyválasztás az én lakásomba.  

Egy 5,3 KW-s Midea All Easi Pro klímával fűtöm a 65m2-s lakást. Szeptember 18 óta megy folyamatosan. Eleinte 20C°-ra állítottam, és akkor a napi fogyasztás 3,5-4KW/h volt. Ahogy hűlt a kinti hőmérséklet úgy kezdett emelkedni a fogyasztás. Idővel felhúztam a hőmérséklet beállítást 21C°-ra. Ezzel együtt emelkedett a fogyasztás is, 6-8 KW/h. Jelenleg a hőmérsékletet felemeltem 22C°-ra. A fogyasztás az utóbbi napokban 12 KW/h közeleébe mozog. A lakás hőmérséklete jelenleg a nappaliba 23-23,5C°. A hálóba és az étkezőbe 20,5-21C°. Majd ahogy sűllyed kint a hőmérséklet úgy fogom magasabbra állítani a kért hőfokot. Az elmúlt telet, még fával fűtöttem és az ilyen kinti hőmérsékleteknél elfogyott 35-40 kg fa. Aminek az idei árát számolva 1700-2000 Ft/nap. A klímával pedig még mindig 1000 Ft alatt vagyok a napi fogyasztással.